Obilazak Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ iz Gospića

Obilazak Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ iz Gospića

17. studenoga 2022.Kategorije: Novosti

Obilazak Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ iz Gospića

Dana 15. studenog 2022. godine predstavnice Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obišle su prostorije Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ u Gospiću i održale sastanak s predstavnicima i roditeljima Pčelica.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ djeluje već dvanaestu godinu te je osnovana na inicijativu roditelja djece s teškoćama u razvoju iz Gospića. Ciljevi Udruge su podizanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji.
Unaprjeđivanje njihova položaja u zajednici te podizanje razine svijesti o problemima i poteškoćama na koje nailaze roditelji djece s poteškoćama u razvoju, Udruga čini provedbom brojnih projekata, edukacija, radionica te aktivnostima uz potporu lokalne zajednice i ostalih stručnjaka.
Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ je ujedno predstavljen djelokrug i način rada Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom s posebnim naglaskom na Područni ured u Rijeci koji je nadležan za područje Ličko-senjske županije.
Na sastanku su ujedno izneseni i prijedlozi za zajedničkom suradnjom u provođenju aktivnosti, a sve s ciljem poboljšanja položaja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju na području grada Gospića i okolice.

Podijelite ovu objavu s drugima: