Obilazak Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije i Opatijskog kutka za inkluziju

Obilazak Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije i Opatijskog kutka za inkluziju

26. travnja 2022.Kategorije: Novosti

Obilazak Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije i Opatijskog kutka za inkluziju

Savjetnica pravobraniteljice iz Područnog ureda u Rijeci dana 25. travnja 2022. godine obišla je prostorije Opatijskog kutka za inkluziju i održala sastanak s predstavnicima i članovima, mladim osobama s invaliditetom te njihovim roditeljima

Grad Opatija i Udruga osoba s invaliditetom, s ciljem poticanja socijalne uključenosti, povećanja samostalnosti osoba s invaliditetom i poradi poboljšanja kvalitete njihova života, osigurala je izvaninstitucionalnu uslugu poludnevnog boravka otvorenjem Opatijskog kutka za inkluziju.

Usluga poludnevnog boravka za osobe s invaliditetom financira se iz Europskog socijalnog fonda iz javnog poziva Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih područja kroz projekt „Opatijski kutak za inkluziju“ u ukupnoj vrijednosti od 2.212.704,90 kuna.
Kroz projekt pruža se usluga poludnevnog boravka za najmanje 10 osoba na području Grada Opatije i okolice, organiziranjem kvalitetnih programa i aktivnosti za mlade s intelektualnim poteškoćama.

Članovi Udruge istaknuli su zadovoljstvo otvaranjem Područnog ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Rijeci te ukazali na probleme i poteškoće na koje nailaze na putu unaprjeđivanja njihovog položaja u životu zajednice te ujedno iskazali zainteresiranost za daljnjom zajedničkom suradnjom u provođenju aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju na području grada Opatije i okolice.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave