Obilazak udruge Društvo osoba s invaliditetom Rovinj

Obilazak udruge Društvo osoba s invaliditetom Rovinj

22. rujna 2022.Kategorije: Novosti

Obilazak udruge Društvo osoba s invaliditetom Rovinj

Savjetnice pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obišle su prostorije Društva osoba s invaliditetom Rovinj i održale sastanak s predstavnicima i članovima Udruge.

Udruga se osnovala od strane samih osoba s invaliditetom i roditelja djece s teškoćama u razvoju iz potrebe zaštite prava i dostojanstva osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te njihove integracije u društvo. Osnovna ciljana skupina u provođenju dnevnih aktivnosti Društva su osobe s intelektualnim te višestrukim teškoćama organizirane u vidu strukturiranog provođenja vremena svojih članova. U cilju postizanja samozbrinjavanja te osamostaljenja svojih članova, Društvo provodi projekt usluge osobne asistencije za četvero članova kojima je potrebna pomoć. Društvo ujedno provodi aktivnosti profesionalne rehabilitacije, radno-okupacijske aktivnosti, stjecanje novih vještina i modela rada uz podršku, psihosocijalne podrške za svoje članove i njihove obitelji, zagovaranje prava i interesa uspostave kvalitetne socijalne usluge.
Predstavnici Društva ukazuju na potrebu usluge poludnevnog boravka te intenziviranja aktivnosti u smjeru zapošljavanja svojih članova na otvorenom tržištu rada koje je započelo suradnjom Društva i Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat”, Rovinj – Rovigno.
Kroz razgovor istaknula se pozitivna suradnja s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave kao i ostalim relevantnim akterima na području unaprjeđivanja položaja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju na području grada Rovinja i okolice.
Savjetnice pravobraniteljice upoznale su predstavnike Društva te članove s djelokrugom i načinom rada Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, s posebnim naglaskom na Područni ured u Rijeci.
Zaključci sastanka i izneseni prijedlozi poslužiti će kao osnova za daljnja postupanja Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom kao i zajedničkom suradnjom u provođenju aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju na području grada Rovinja i okolice.

Podijelite ovu objavu s drugima: