Obilazak Športske udruge slijepih „Svjetlost Osijek“

Obilazak Športske udruge slijepih „Svjetlost Osijek“

10. studenoga 2020.Kategorije: Novosti

Obilazak Športske udruge slijepih „Svjetlost Osijek“

Predstavnici Športske udruge slijepih „Svjetlost Osijek“ predložili su Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obilazak novih prostorija Udruge i održavanje zajedničkog sastanka s ciljem ukazivanja na prepreke i poteškoće na koje udruga i njezini članovi kao osobe s invaliditetom svakodnevno nailaze.
Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom prihvatila je prijedlog te je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek, dana 9. studenog 2020. godine obišao nove prostorije Športske udruge slijepih „Svjetlost Osijek“ u Osijeku, a tom prilikom, uz pridržavanje epidemioloških mjera održan je i sastanak sa predstavnicima i članovima Udruge.
Nove prostorije nalaze se u gradskom središtu te su uređene na način da budu pristupačne svim članovima kako bi u njima mogli sudjelovati u aktivnostima koje udruga organizira. Tijekom sastanka su predstavljene brojne aktivnosti i projekti koje udruga provodi te su izneseni prijedlozi o mjerama i aktivnostima kojima bi nadležna tijela lokalne i regionalne samouprave mogli poboljšati položaj osoba s invaliditetom na području grada Osijeka, ali i olakšati rad i djelovanje udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom.
Također, ukazano je na probleme i poteškoće s kojima se udruga i njezini članovi suočavaju u svakodnevnom životu i radu te su izneseni prijedlozi o načinu uklanjanja istih. Između ostaloga, ukazano je na poteškoće u ostvarivanju pojedinih prava u različitim sustavima, a savjetnika pravobraniteljice upoznalo se i sa prijedlozima koji su upućeni nadležnim tijelima s ciljem osiguranja pristupačnosti javnih površina i prometne signalizacije u gradu Osijeku za osobe s oštećenjem vida.
Savjetnik pravobraniteljice predstavio je članovima udruge djelokrug i način rada Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, s posebnim naglaskom na Područni ured u Osijeku. Također, izvijestio je o aktivnostima koje je pravobraniteljica poduzimala u odnosu na opisane probleme, upoznao predstavnike i članove udruge sa rezultatima tih aktivnosti te predložio još aktivniju suradnju Ureda pravobraniteljice i udruge u budućnosti, sve s ciljem poboljšanja položaja osoba s invaliditetom na području grada Osijeka i okolice.
Zaključci sastanka, uključujući sve iznesene pritužbe i prijedloge poslužiti će kao osnova za daljnja postupanja Ureda pravobraniteljice.

 

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave