Novi radni prostori Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu

Novi radni prostori Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu

28. rujna 2022.Kategorije: Novosti

Novi radni prostori Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu

Svečanim je otvorenjem Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu 27. rujna 2022. godine započela s radom u novim prostorima koji se nalaze u prizemlju zgrade u Palmotićevoj ulici br. 30 u Zagrebu. Nastavak je to dvanaestogodišnjeg rada od kojih je više od sedam godina bilo provedeno na staroj lokaciji u Žerjavićevoj ulici koja je značajno oštećena u potresu.

Pravna klinika Sveučilišta u Zagrebu započela je sa svojim radom u listopadu 2010. godine. Kroz sudjelovanje u radu Pravne klinike studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu uključeni u njen rad stječu neposredno iskustvo o funkcioniranju pravnih instituta u njihovom socijalnom kontekstu, produbljuju i problematiziraju znanja o primjeni pravnih propisa u pravnoj praksi te stječu i pojedine praktične vještine potrebne za prepoznavanje problema, izbor i obradu slučaja, primanje upute od stranaka i mentora te odabir najbolje strategije za zastupanje njenih interesa.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su profesori Pravnog fakulteta, voditelj Klinike prof. dr. sc. Alan Uzelac, pomoćnici voditelja izv. prof. dr. sc. Slađana Aras i dr. sc. Juraj Brozović, partneri, kao i brojni studenti kliničari. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom otvorenju je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Više informacija o radu Pravne klinike Sveučilišta u Zagrebu mogu se pronaći na njihovim mrežnim stranicama: https://klinika.pravo.hr/po%C4%8Detna-stranica

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave