Nastup članova Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka „Druga strana pogleda“ u sklopu 16. Ljeta na Gradini

Nastup članova Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka „Druga strana pogleda“ u sklopu 16. Ljeta na Gradini

19. srpnja 2021.Kategorije: Novosti

Nastup članova Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka „Druga
strana pogleda“ u sklopu 16. Ljeta na Gradini

Kako bi predstavili rad svojih članova ostvaren putem radionica koje se održavaju u Udruzi CDP Rijeka (plesna grupa „Magija“, likovna radionica, glazbena, dramska…) organiziran je svečani nastup članova Udruge CDP Rijeka u sklopu 16. Ljeta na Gradini 15. srpnja 2021. godine.

Na početku programa uvodnim govorom okupljenima se obratio predsjednik CDP Rijeka gosp. Miljenko Mišljenović, posebno se zahvaljujući svima koji su svojim djelovanjem pomogli u radu i ostvarivanju ciljeva Udruge. Program su obilježili nastupi članova Udruge kroz izložbu slika i rukotvorina članova, prezentacija knjige „Četiri ruke“, glazbena radionica se predstavila „Na krilima“ zavičajne pjesme i plesom plesna skupina „Magija“.

„Magija“ je plesni kolektiv kojeg čine plesači sa i bez invaliditeta. Od 2006. godine djeluju na sceni i posvećeni su plesnom pokretu na području suvremenog plesa i plesne improvizacije. Plesna skupina provodi projekt „Bez granica“ kojim se ostvaruje suradnja plesne grupe
Magija“ sa Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije i osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri osnovnoj školi Vežica.

Plesna skupina je tematizirala poeziju izraženu kroz znakovni jezik, tekst i ples, međusobne odnose plesača od nerazumijevanja do potpune harmonije, komunikaciju između plesača i publike, znakovni jezik kao oblik neverbalne komunikacije.

Prikazan je dokumentarni film „Zašto volim ples“ te je održan nastup dramske radionice.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na svečanosti je prisustvovala savjetnica pravobraniteljice Tea Rubeša.

Podijelite ovu objavu s drugima: