Nastavak radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

Nastavak radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

8. listopada 2020.Kategorije: Novosti

Nastavak radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

Putem mreže iz Državne škole za javnu upravu u Zagrebu, 8. listopada 2020. godine, u uvjetima „novog normalnog“ održana je dvodnevna Radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima (ESI fondovima). Temu o pravnom okviru zaštite prava osoba s invaliditetom i primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom izlagao je zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić.
Nastavak je to edukacija koje se kontinuirano tijekom godine održavaju u sklopu programa godišnje izobrazbe Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, za sve zaposlenike koji rade u sustavu upravljanja i kontrola aktivnosti vezanih za ESI fondove. Svrha radionice je osiguravanje ispunjavanja općih ex-ante uvjeta provedbe operativnih programa iz financijske perspektive Europske unije 2014.-2020. i korištenje financijskih sredstava ESI fondova koji se odnose na postojanje mjera za primjenu zakonodavstva o nediskriminaciji, ravnopravnosti spolova i poštivanja prava osoba s invaliditetom (horizontalnih načela).
Sudionici su bili zaposlenici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, Ministarstva turizma, Ministarstva zdravstva, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO), Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata europske unije,
Tridesetak sudionica i sudionika imali su se prilike tijekom radionice između ostalog upoznati s postojećim javnim međunarodnim i nacionalnim politikama koje se odnose na zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom, odgovarajućom i ispravnom terminologijom te brojnim praktičnim primjerima i korisnim sadržajima za prijavitelje projekta vezano za ostvarivanje uvjeta određenih horizontalnim načelima.

Podijelite ovu objavu s drugima: