Najava održavanja radionice o pristupačnom turizmu u Slavonskom Brodu

Najava održavanja radionice o pristupačnom turizmu u Slavonskom Brodu

28. kolovoza 2023.Kategorije: Novosti

Ministarstvo turizma i sporta i Pravobranitelj za osobe s invaliditetom nastavljaju u 2023. godini s održavanjem radionica o pristupačnom turizmu, mogućnostima i prilikama koje ulaganja u pristupačni turizam otvaraju.

Zahvaljujemo svima koji su nas pratili i drago nam je da su informacije s radionica mnogima pomogle u pripremama za rad s gostima zbog čega smo ovogodišnje radionice namijenili onima koji direktno sudjeluju u planiranju, razvoju, projektiranju i gradnji turističkih objekata i ostale infrastrukture te kreiranju turističkog proizvoda.

Radionice će se i dalje održavati po hibridnom modelu i snimati te objaviti na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta kao edukativni materijal.

Prve tri radionice ove godine bavile su se pristupačnošću javne turističke infrastrukture na plažama i zaštićenim prirodnim područjima (u Šibeniku), brigom o gostu (u Makarskoj) te univerzalnim dizajnom i razumnom prilagodbom (u Zagrebu). Snimke svih naših radionica možete pogledati na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta na poveznici:

https://mint.gov.hr/turizam-za-sve/pristupacni-turizam/radionice-2023/23392

Nastavljamo 13. rujna 2023. godine  s radionicom u Slavonskom Brodu koja je namijenjena svim dionicima kreiranja turističke ponude. Cilj radionice je ukazati na izazove s kojima se susrećemo pri kreiranju turističkog proizvoda/ponude te moguća rješenja koja, ako su pravovremena, nisu ni zahtjevna, a sve u cilju osiguranja jednakih mogućnosti svima bez obzira na dob, invaliditet, zdravstvene poteškoće i sl. Gosti na ovoj radionici koji će podijeliti svoje znanje i iskustvo su Siniša Kekić (turistička agencija Travabled) te Oliver Kesar i Danijela Ferjanić Hodak, profesori na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu koji će vodit i interaktivni dio radionice („world caffe“).

Pozivamo vas da nas pratite i dalje, uključite se, aktivno u dvorani ili putem „live-stream-a“ .

Ulaganje u pristupačni turizam je ulaganje u razvoj održivog turizma, stvara dodanu vrijednost proizvodu, a vraća duljom sezonom, većim brojem zadovoljnih gostiju i boljoj poziciji na tržištu.

Podijelite ovu objavu s drugima: