Nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“

Nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“

10. rujna 2021.Kategorije: Novosti

Nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“

U Sisku je 9. rujna u organizaciji Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO započelo Nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“. Na ovom natjecanju mogu sudjelovati sve osobe s invaliditetom iznad 17 godina, a održava se u sklopu nacionalnog projekta Udruge UNUO pod nazivom „Društvo jednakosti”. Prvog dana u Sisku sudjelovali su natjecatelji iz Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije.
Prvog dana natjecanja na svečanom otvorenju sudionicama se u ime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom pozdravnim riječima obratio zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić istaknuvši vrijednost projekata kojima se osobama s invaliditetom stvarno pružaju jednake prilike i mogućnosti. Udruga UNUO uvijek svojim inovativnim aktivnostima i proaktivnim pristupom sve osvješćuje koliko osobe s invaliditetom mogu ravnopravno raditi i sudjelovati u društvu kada im se za to pruži odgovarajuća prilika.
U okviru ovog natjecanja sudionici će tijekom rujna i listopada svoje vještine pokazati u sedam gradova širom Hrvatske i to u Sisku (9. rujna), Vinkovcima (12. rujna), Novom Marofu (16. rujna), Puli (19. rujna), Šibeniku (23. rujna), Splitu (26. rujna) te u Zagrebu (od 1. do 3. listopada). Svaki natjecatelj može odabrati jednu od ponuđenih kategorija – kuhanje, posluživanje hrane i priprema koktela ili nekog finog napitka. Prijave sudionika su i dalje moguće putem mrežne stranice www.unuo.hr . Za one najbolje su osigurane i nagrade tako da najuspješnijih sto natjecatelja osvajaju besplatnu trening edukaciju u Ugostiteljsko edukativnom centru inkluzije CookLook, dok pobjednici natjecanja idu na putovanje u Rim pod pokroviteljstvom Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca Konventualaca.

Podijelite ovu objavu s drugima: