Nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“

Nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“

2. studenoga 2021.Kategorije: Novosti

Nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“

U Zagrebu, u restoranu C6 je 31. listopada 2021. godine u organizaciji Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO i u suradnji s Hrvatskom provincijom Sv. Jeronima franjevaca konventualaca i restorana C6, održan humanitarno donacijski nedjeljni ručak koji je ujedno bio i drugo polufinale prvog nacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“. Ovo natjecanje održava se u sklopu nacionalnog projekta Udruge UNUO pod nazivom „Društvo jednakosti” čija se završnica nakon održanih natjecanja u Sisku, Vinkovcima, Novom Marofu, Puli, Šibeniku i Splitu, tijekom prosinca i siječnja, održava u Zagrebu. Osobe s invaliditetom natjecali su se u jednoj od kategorija – kuhanje, posluživanje hrane i priprema koktela ili nekog finog napitka.
Tijekom ovog polufinala natjecatelji s invaliditetom pripremali su jela u tri slijeda zajedno s profesionalnim chefovima te ih uživo dovršavali ispred stručnog žirija i ostalih gostiju. Pripremljeni nedjeljni ručak ocjenjivale su voditeljice Maja Ciglenečki, Zlata Muck Sušec i Renata Končić Minea.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom humanitarnom donacijskom ručku je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić koji se na početku obratio natjecateljima i posjetiteljima istaknuvši vrijednost projekata kojima se osobama s invaliditetom stvarno pružaju jednake prilike i mogućnosti. Udruga UNUO uvijek svojim inovativnim aktivnostima i proaktivnim pristupom sve osvješćuje koliko osobe s invaliditetom mogu ravnopravno raditi i sudjelovati u društvu kada im se za to pruži odgovarajuća prilika. Bila je ovo ujedno i prilika za predstavljanje sudionika natjecanja potencijalnim budućim poslodavcima.

Podijelite ovu objavu s drugima: