Konzultacije o diplomskom studiju Socijalnog rada na Pravnom fakultetu Osijek

Konzultacije o diplomskom studiju Socijalnog rada na Pravnom fakultetu Osijek

29. svibnja 2019.Kategorije: Novosti

Konzultacije o diplomskom studiju Socijalnog rada na Pravnom fakultetu Osijek

U okviru izrade Elaborata za sveučilišni diplomski studij socijalnog rada Pravnog fakulteta Osijek, dana 29. svibnja 2019. godine održane su konzultacije o predloženim ishodima učenja i strukturi predmeta za diplomski studij socijalnog rada. Konzultacije su održane na Pravnom fakultetu u Osijeku, a uz članove Povjerenstva za izradu Elaborata sudjelovali su i predstavnici ustanova, institucija i organizacija civilnog društva.Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na konzultacijama je sudjelovao savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.
Članovi Povjerenstva za izradu Elaborata upoznali su prisutne sa predloženim ishodima učenja i strukturom predmeta za diplomski studij socijalnog rada. Istaknuli su da je prvenstveni cilj ponuditi studij koji će biti prilagođen potrebama prakse i specifičnostima okruženja Slavonije i Baranje te samih korisnika. Ishodi učenja, struktura predmeta te cijeli koncept studija osmišljeni su na način da se smanji raskorak između ”teorije i prakse” i da se studente tijekom studija pripremi i osposobi za kvalitetno obavljanje socijalnog rada.
Sudionici konzultacija, kao profesionalci i relevantni stručnjaci iz područja socijalne djelatnosti i šire, iznijeli su svoja iskustva te primjedbe i prijedloge vezano za predložene ishode učenja i strukturu predmeta. Zajednička promišljanja, sugestije i sve ostalo izneseno tijekom konzultacija poslužiti će u kreiranju konačne verzije Elaborata i daljnjeg razvojnog procesa studija Socijalnog rada na Pravnom fakultetu Osijek.

Podijelite ovu objavu s drugima: