Konferencija za voditelje udruga osoba s invaliditetom

Dana 31.05.2021. u organizaciji Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida u Zagrebu je održana konferencija na temu „Socijalizacija, edukacija i rekreacija osoba s invaliditetom“. Konferencija je otvorena pozdravnim govorima te su se voditeljima udruga obratili predsjednica HSUTI-a Jozefina Kranjčec, pomoćnik ravnatelja HZZ – ESF-a Ante Džapo, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, državna tajnica MROSP-a Margareta Mađerić, državni tajnik MZO-a Tomislav Paljak i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.
Program konferencije uključivao je teme financiranja projekata iz EU fondova, mentalnog zdravlja, uspješnog vođenja projekata, donošenja Nacionalnog plana izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2021.-2027. te inkluzivnog obrazovanja.
U svom pozdravnom govoru pravobraniteljica Slonjšak posebno zahvalila i dala podršku udrugama osoba s invaliditetom na lokalnoj razini te istaknula važnost njihovog rada ne samo kao civilnog društva, već i kao poveznice osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji sa institucijama, kao i u pružanju podrške i informacija vezano uz razdoblje korona krize i potresa. Osim navedenog, istaknula je i važnost uključivanja mladih osoba s invaliditetom u rad civilnog društva.

Prilagodba