Konferencija „LiberatoTalk: Mladi su inkluzivni“

Konferencija „LiberatoTalk: Mladi su inkluzivni“

4. prosinca 2023.Kategorije: Novosti

U Splitu je uoči obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održana konferencija „LiberatoTalk: Mladi su inkluzivni“ u organizaciji udruge Liberato, s ciljem podizanja svijesti o važnosti inkluzivnog obrazovanja te poticanje suradnje između različitih dionika u obrazovanju mladih. S naglaskom na inkluzivnom obrazovanju i podršku međunarodnoj mobilnosti studenata putem projekata poput Erasmus+, udruga želi osigurati visoku razinu obrazovanja i pripremiti mlade za uspješan ulazak na tržište rada. Ideja konferencije je stvoriti prostor za konstruktivan dijalog i potaknuti suradnju između generacija, sektora i struka.

Središnja tema panel rasprave bila je uloga mladih kao pokretača društvenih promjena. Na panel raspravi sudjelovali su Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Ivan Jagnjić, predsjednik Savjeta mladih SDŽ-a, Rafaela Matić, predsjednica Savjeta mladih Grada Splita, Denis Marijon, predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom te Maja Karaman Grbavac, savjetnica pravobranitelja za osobe s invaliditetom iz Područnog ureda Split.

U drugom dijelu konferencije, Ivona Jukić, voditeljica Ureda za poslovnu suradnju SOSS, i Antonia Peroš, voditeljica Ureda za upravljanje karijerama, podijelile su ključne informacije o razvoju vještina potrebnih za uspjeh na tržištu rada. Poseban naglasak konferencije stavljen je na “Obrazovanje Europom – Obrazovanje kroz Erasmus projekte”, koji će se istražiti važnost međunarodne suradnje u području obrazovanja, posebno kroz projekte poput Erasmus+. Predstavnici SEA-EU alijanse i Erasmus Student Network (ESN) podijelili su svoja iskustva i perspektive o tome kako ovi projekti doprinose inkluzivnom obrazovanju mladih.

Udruga Liberato osnovana je 2019. godine od strane studenata Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu. Organizacija je to koja nije samo simbol mladosti, već i pokretač pozitivnih promjena u društvu. Njihov fokus na uklanjanju prepreka za socijalnu integraciju mladih i osoba s invaliditetom, olakšavanje uključivanja na tržište rada te poticanje aktivnog sudjelovanja u zajednici, pokazuje se kroz niz uspješnih projekata, u koji spada i LiberatoTalk, neprofitna inicijativa usmjerena na pružanje potrebnih vještina, znanja i resursa mladima za uspjeh u poslovnom svijetu. LiberatoTalk je fokusiran na društveno poduzetništvo i neprofitni sektor, sa ciljem da pruži mladima alate za stvaranje bolje budućnosti za sebe i zajednicu.

Podijelite ovu objavu s drugima: