Konferencija: „Aktivno sudjelovanje OSI u životu zajednice, Hrvatska i EU praksa”

Konferencija: „Aktivno sudjelovanje OSI u životu zajednice, Hrvatska i EU praksa”

4. studenoga 2020.Kategorije: Novosti

Konferencija: „Aktivno sudjelovanje OSI u životu zajednice, Hrvatska i EU praksa”

Udruga ZAMISLI organizirala je 4. studenoga 2020. godine online konferenciju „Aktivno sudjelovanje OSI u životu zajednice, Hrvatska i EU praksa”. Ova je konferencija treća od ukupno planiranih pet konferencija u sklopu projekta udruge Zamisli „Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom”. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom konferenciji je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Juršić.
Na konferenciji koja je okupila 70 sudionika, sudionici su imali prilike čuti zanimljiva izlaganja osam izlagačica i izlagača, osoba s invaliditetom, o svojim iskustvima u radu u udrugama i aktivizmu općenito. Svojim pričama panelisti su nastojali i sigurno uspjeli potaknuti i druge osobe s invaliditetom da se što više uključe u rad civilnog društva te na takav način doprinesu boljem položaju osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.
U najavi konferencije organizatori su istaknuli kako aktivizam nije preteška stvar za ljude koji streme promjenama u društvu. Riječ je o ljudima koji pomiču svoje i tuđe granica, za dobrobit društva u cjelini. Aktivisti s invaliditetom ne traže izlike, nego prilike za djelovanje.
Nakon izlaganja sudionici konferencije mogli su podijeliti svoja iskustva u raspravi o tome na koji način udruge mogu još kvalitetnije zagovarati prava osoba s invaliditetom te na koji način mogu bolje surađivati sa institucijama.
Projektom “Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom” Udruga Zamisli želi promovirati mogućnosti osoba s invaliditetom za neovisan život. Tijekom pet konferencija otvorit će rasprave o temama ključnim za svakodnevni život osoba s invaliditetom, a to su: asistencija, prilagodba kulturnih sadržaja, aktivno sudjelovanje, obiteljski život i zapošljavanje. Cilj nam je potaknuti osobe s invaliditetom na aktivan i neovisan život u skladu s njihovim željama i sposobnostima te potaknuti institucije na unapređenje postojećih sustava podrške osobama s invaliditetom. Projekt financira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.
Sljedeća konferencija s temom Obiteljski život i zapošljavanje najavljena je za kraj studenoga.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave