Izabrani najuspješniji sportaši i sportski kolektivi Osječko-baranjske županije u 2022. godini

Izabrani najuspješniji sportaši i sportski kolektivi Osječko-baranjske županije u 2022. godini

27. veljače 2023.Kategorije: Novosti

Izabrani najuspješniji sportaši i sportski kolektivi Osječko-baranjske županije u 2022. godini

Dana 24. veljače 2023. godine u Dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2022. godini, a iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na svečanosti uručenja nagrada prisustvovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.
Tradicionalni izbor najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva Osijeka i Osječko-baranjske županije održan je 65. put, a i ove godine organizirali su ga zajednički Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije. Ovogodišnji izbor obuhvatio je 12 kategorija nagrada i priznanja, a svoje mjesto među najboljima svojim talentom, zalaganjem i sportskim uspjesima zaslužili su i sportaši s invaliditetom te sportski kolektivi u kojima se natječu osobe s invaliditetom.
Priznanje za najuspješnijeg sportaša parasporta/sporta gluhih u 2022. godini uručeno je Dušku Božiću (Športska udruga slijepih „Svjetlost“) koji je nagradu zaslužio zlatom (mix tandem), srebrom (član momčadi) te dvjema broncama (pojedinačno i kombinacija) na Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne te prvim mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne (kat. b3).
Za najuspješniji sportski kolektiv parasporta/sporta gluhih proglašen je Stolnoteniski klub „Slavonac“ zahvaljujući osvojenom drugom mjestu na Ekipnom prvenstvu Hrvatske te sedam medalja u pojedinačnoj i konkurenciji parova na državnim prvenstvima.
Tijekom svečanosti uručenja brojnim sportašima i sportskim djelatnicima obratili su se predstavnici Grada, Županije i nadležnog Ministarstva podsjetivši kako je Osječko-baranjska županija osvojila titulu Europske regije sporta za 2024. godinu te su najavili kako će se u predstojećem razdoblju pripremiti i provoditi niz velikih projekata i infrastrukturnih zahvata te zajedničkih ulaganja u sportske kolektive i infrastrukturu.
Uzimajući u obzir prethodno navedeno, Ured pravobraniteljice pratiti će provedbu najavljenih projekata te po potrebi upućivati preporuke i pružati podršku kako bi sva sportska infrastruktura i općenito sportsko-rekreativni sadržaju bili pristupačni osobama s invaliditetom te omogućavali uključivanje što većeg broja djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u sport i rekreaciju.

Podijelite ovu objavu s drugima: