Izabrani najuspješniji sportaši i sportski kolektivi Osječko-baranjske županije u 2019. godini

Dana 24. siječnja 2020. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2019. godini.
Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije organizirali su 62. po redu izbor „Sportaš godine“, kojim se biraju najuspješnijisportaši i sportski kolektivi grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Svečano uručenje nagrada laureatima za 2019. godinu održano je već tradicionalno u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.Izbor je obuhvatio 16 kategorija nagrada i priznanja, a sportski djelatnici, novinari i ostali članovi komisija koje su birale najbolje odabrali su 28 dobitnika.
Svoje mjesto među najboljima svojim talentom, zalaganjem i sportskim uspjesima zaslužili su i predstavnici sportaša i sportskih kolektiva osoba s invaliditetom. Tako je priznanje za najuspješnijeg sportaša u ovoj kategoriji zaslužio kuglač Darko Sarapa iz Športske udruge slijepih Svjetlost, a kao najuspješniji sportski kolektiv proglašen je Športsko-invalidski odbojkaški klub HVIDR-a Osijek.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na svečanosti uručenja nagrada prisustvovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Prilagodba