Europski tjedan sporta #BeActive

Europski tjedan sporta #BeActive

24. rujna 2020.Kategorije: Novosti

Europski tjedan sporta #BeActive

Na Jarunu u Zagrebu je 23. rujna 2020. godine, pod motom #BeActive, svečano otvoren Europski tjedan sporta. Europski tjedan sporta je događanje koje se u Hrvatskoj održava po šesti put, ovoga puta u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, a uvijek s glavnim ciljem poticanja što većeg broja ljudi bavljenjem nekim oblikom tjelesne aktivnosti. Aktivnosti ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta u svim zemljama Europske unije održavati će se od 23. do 30. rujna. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom svečanom otvorenju je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nastavno na uspjehe prethodno organiziranih događanja unutar Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Upravo je za ovu prigodu prostor oko malog jarunskog jezera pretvoren u veliko sportsko igralište na kojem su se predstavili olimpijski i paraolimpijski sportovi. Posjetitelji su se mogli okušati u košarci, streljaštvu, taekwandou, ali istovremeno i vježbati s profesionalnim trenerima. Prilikom otvorenja predstavljena je aktivnost „Moje pravo na rukomet“ program prilagođen djeci i mladima s invaliditetom, a Hrvatski paraolimpijski odbor predstavio je parataekwondo, obaranje ruke i skijaško trčanje.

Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ova europska kampanja treba inspirirat Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.

Više informacija o svim aktivnostima i mogućnosti sudjelovanja na ovogodišnjem Europskom tjednu sporta možete pronaći na poveznici: https://europski-tjedan-sporta.hr/

Podijelite ovu objavu s drugima: