Europski tjedan sporta 2019.

Europski tjedan sporta 2019.

21. rujna 2019.Kategorije: Novosti

Europski tjedan sporta 2019.

Na Europskom trgu u Zagrebu, 21. rujna 2019. godine, svečano je otvoren Europski tjedan sporta, ove godine organiziran pod motom #BeActive. Europski tjedan sporta organizira u Hrvatskoj po peti put Središnji državni ured za šport s glavnim ciljem poticanja što većeg broja ljudi bavljenjem nekim oblikom tjelesne aktivnosti.

Upravo je za ovu prigodu Europski trg pretvoren u veliko sportsko igralište na kojem su se predstavili olimpijski i paraolimpijski sportovi. Posjetitelji su se mogli okušati u obaranju ruke, nogometu, košarci, streljaštvu, ali istovremeno i vježbati s profesionalnim trenerima. U uvodnom govoru predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković istaknuo je zadovoljstvo što su danas na ovom događanju prisutni i predstavnici Paraolimijskog odbora, zbog izuzetne važnosti da se politika uključivosti kod osoba s invaliditetom manifestira i kroz sport.

Uz događanja na Europskom trgu na obližnjem košarkaškom igralištu na Tuškancu održao se košarkaški turnir za djecu i mlade, dok je na Šalati u organizaciji Zagrebačkog školskog sportskog saveza održan turnir u futsalu. Ove će godine posebni tematski dani bit će posvećeni vježbanju u školama, kao i u tvrtkama diljem Hrvatske s ciljem skretanja pozornosti na važnost rekreacije u školama i na radnome mjestu.

Zatvaranje Europskog tjedna sporta najavljeno je 28. rujna na Zadarskoj rivi kada će se pod nazivom #BeActive Night organizirati zajedničko noćno vježbanje od 20 do 22 sata. Tamo će svi sudionici moći vježbati uz vodstvo profesionalnih trenera i okušati se u raznim fitness programima od boxing fitnessa, aerobika hi-lo, pa do power yoge.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom svečanom otvorenju je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: