Equinet – izvanredni godišnji sastanak 2021.

Equinet – izvanredni godišnji sastanak 2021.

28. rujna 2021.Kategorije: Novosti

Equinet – izvanredni godišnji sastanak 2021.

Putem Zoom platforme 27. rujna 2021. godine održan je izvanredni godišnji sastanak Equinet-a (EGM – Extraordinary General Meeting 2021) na kojoj su sudjelovali predstavnici organizacija članica ove mreže, 50 institucija za suzbijanje diskriminacije iz 37 europskih država.
Equinet je Europska mreža tijela za jednakost koje je od 2015. godine članica i Pravobranitelj za osobe s invaliditetom. Mreža se danas sastoji od 50 institucija i organizacija za suzbijanje diskriminacije prema različitim diskriminacijskim osnovama iz 37 europskih država. Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na sastanku je predstavljao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.
Tema sastanka je bio Plan rada za 2022. godinu koji je putem elektroničkog sustava glasanja jednoglasno usvojen od strane predstavnika institucija članica Equinet-a.
Plan rada za 2022. godinu ocijenjen je vrlo ambicioznim, a sastoji se od aktivnosti kojima će se morati fleksibilno pristupati kombinirajući događaje uživo i one koji će se zbog epidemiološke situacije u Europi kombinirati s online aktivnostima. Plan se temelji na tri glavna strateška cilja Equinet-a:
1. Osnaživanje i podrška tijelima za jednakost s ciljem ostvarivanja jednakost za sve.
2. Predstavljanje tijela za jednakost kao stručnjaka u cilju unaprjeđenja jednakosti u Europi.
3. Održavanje otporne, angažirane i inovativne mreže.

I u sljedećem razdoblju tijekom 2022. godine Equinet će nastaviti s radom na područjima osiguravanja jednakosti i nediskriminacije. Kao posebni ciljevi izdvojeni su primjena europskih standarda za tijela za jednakost, uključivanje ravnopravnosti, borba protiv institucionalnog rasizma, te korištenje podataka o jednakosti u slučajevima diskriminacije.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave