Državno prvenstvo Hrvatske u karateu – kate i parakarate

Državno prvenstvo Hrvatske u karateu – kate i parakarate

15. veljače 2020.Kategorije: Novosti

Državno prvenstvo Hrvatske u karateu – kate i parakarate

U Zagrebu je 15. veljače u Domu sportova održana završnica državnog prvenstva Hrvatske u karateu – kate i parakarate na kojem su sudjelovali mlađi uzrasti, seniori, veterani i para karataši.

Organizator završnice prvenstva je bio Hrvatski karate savez, a tehnički organizatori policijski „Karate klub Alfa“ i „Karate klub za osobe s invaliditetom – Zagreb“. Oba ova kluba aktivno participiraju kroz sport, prema cilju prevencije neprihvatljivih oblika ponašanja kod djece i mladih te im pružaju načine da se izgrade u pozitivne osobe svjesni svojih vrijednosti koje i čine bogatstvo društva. Korisnost sporta i posebno prednosti karatea kao borilačkog sporta za osobe s invaliditetom mogla se vidjeti tijekom zanimljivih i zahtjevnih nastupa sportaša s intelektualnim teškoćama i sportaša u invalidskim kolicima.

Održavanje ovogodišnjeg prvenstva bilo je s ciljem upućivanja poruke o toleranciji različitosti koju mali sportaši pretvaraju u prednost čime se kod mladih postavljaju temelji za izgradnju pozitivnih društvenih vrijednosti.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetu završnici Prvenstva je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: