Devetnaesti nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji

U subotu 1. lipnja, u Slavonskom Brodu, održan je Devetnaesti nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji.U organizaciji Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom Đakovačko-osječke nadbiskupije održan je Devetnaesti nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji. Susret se održao na području Župesv. Nikole Tavelića, u dvorani Osnovne škole„Hugo Badalić“ u Slavonskom Brodu,pod geslom: „Što godzaištete u Oca, dat će vam u moje ime“ (Iv 16,23).
Povjerenstvo za pastoral osobas invaliditetom Đakovačko-osječke nadbiskupije kontinuirano nastoji podići razinu svijesti šire javnosti o osobama s invaliditetom te ih jednom godišnje okupiti na nadbiskupijskom susretu, koji svima koji u njemu sudjeluju iznimno puno znači. Sam susret započeo je euharistijskim slavljem koje je predvodio mons. Dr. Đuro Hranić, nadbiskup metropolit. Na početku misnog slavlja sve okupljene, osobe s invaliditetom, djecu s teškoćama u razvoju i članove njihovih obitelji, članove udruga, predstavnike brojnih institucija i ustanova, pozdravio je nadbiskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom, vlč. Alojz Kovaček. Nakon misnog slavlja susret se nastavio kulturno-umjetničkim i zabavnim programom, druženjem te predavanjem za roditelje, a završen je posjetom kulturnim znamenitostima Slavonskog Broda i udruzi Regoč.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na Devetnaestom nadbiskupijskom susretu osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji prisustvovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek, koji je tijekom predavanja za roditelje održao kratko izlaganje kojim je prisutne upoznao sa djelokrugom i načinom rada Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te ulogom u zaštiti prava osoba s invaliditetom, s posebnim naglaskom na Područni ured u Osijeku.

Prilagodba