COO Juraj Bonači, Split provodi projekt „Za bolji život – povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost“

U organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u Splitu od 6. do 7. srpnja 2021. predstavljena je provedba projekta „Za bolji život – povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost“, financiranog iz ESF-a.
Projekt je usmjeren na povećanje uključenosti odraslih osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u društvo, širenjem i unaprjeđenjem kvalitete izvaninstitucionalnih usluga u zajednici. Projektne aktivnosti usmjerene su na provedbu programa poticanja samostalnosti odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u svakodnevnom životu, vikend programa, sportsko-rekreativnih i hortikulturnih aktivnosti te podršku u ostvarivanju zdravstvenih i socijalnih prava. Projekt je usmjeren i na edukaciju članova njihovih obitelji, jačanja kapaciteta stručnjaka ali posebno i na senzibilizaciju šire javnosti o važnosti integracije osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu.
Dana 06. srpnja održan je prvi okrugli stol, a 07. srpnja prvi informativni dan projekta. Navedenim događajima prisustvovali su Margareta Mađarić, državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, predstavnici Grada Splita, regionalnih ureda HZZ-a, Centra za profesionalnu rehabilitaciju, Centra za socijalnu skrb u Splitu, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Ustanove DES i drugih važnih lokalnih i regionalnih institucija. Vrijedan doprinos iznošenjem osobnih iskustava dali su i predstavnici tvrtki i obrta koji su sudjelovali u provedbi projekta te sami izravni korisnici projekta. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovala je savjetnica pravobraniteljice Maja Karaman Grbavac.

Prilagodba