Bolja podrške žrtvama zločina iz mržnje osobama s intelektualnim teškoćama i osobama s poremećajima iz spektra autizma

Bolja podrške žrtvama zločina iz mržnje osobama s intelektualnim teškoćama i osobama s poremećajima iz spektra autizma

19. veljače 2024.Kategorije: Novosti

13. veljače 2024. godine održan je webinar u organizaciji Ureda za demokratske institucije i ljudska prava posvećen promicanju bolje podrške žrtvama zločina iz mržnje, osobama s intelektualnim teškoćama i osobama s poremećajima iz spektra autizma. Ured za demokratske institucije i ljudska prava glavna je institucija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju koja se bavi ljudskom dimenzijom sigurnosti.

Serijom webinara „Pod svjetlima reflektora” zainteresiranim sudionicima ponudila su se dodatna znanja i iskustva s ciljem boljeg razumijevanja ovog kaznenog djela, na koji način pružiti pomoć i podršku žrtvi i time kaznenopravni sustav učiniti pravednijim.

Predstavljena je #ImWithSam kampanja za suzbijanje zločina iz mržnje prema osobama s invaliditetom u Velikoj Britaniji. Sam je fiktivna osoba koja predstavlja 73% osoba s intelektualnim teškoćama i poremećajima iz spektra autizma koje su bile izložene zločinu iz mržnje. Predmetnom kampanjom nastoji se pružiti resurse usmjerene na borbu protiv zločina iz mržnje i demonstrirati praktične načine za bolju podršku žrtvama.

Webinaru su prisustvovale savjetnice Pravobranitelja za osobe s invaliditetom Branka Meić-Salie i Tea Rubeša iz Područnog ureda u Rijeci.

Podijelite ovu objavu s drugima: