6. listopada obilježava se Svjetski dan cerebralne paralize

6. listopada obilježava se Svjetski dan cerebralne paralize

6. listopada 2021.Kategorije: Novosti

6. listopada obilježava se Svjetski dan cerebralne paralize

U Republici Hrvatskoj živi 20 939 osoba s cerebralnom paralizom. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize pridružuje se organizacijama diljem svijeta u obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize, 6. listopada. Svjetski dan cerebralne paralize nas podsjeća na to da 17 milijuna ljudi širom svijeta živi s cerebralnom paralizom. Kao što slogan kampanje kaže – postoje “milijuni razloga” za proslavu Svjetskog dana cerebralne paralize i prepoznavanje postignuća osoba s cerebralnom paralizom, obitelji i stručnjaka koji ih podržavaju. I Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom pridružit će se obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize pomoću oznake @worldcpday ili hashtagova #hsucdp, #MillionsOfReasons, #WorldCerebralPalsyDay i #svjetskidancerebralneparalize. Pozivamo sve građane da se na ovaj način priključe obilježavanju i time iskažu podršku osobama s cerebralnom paralizom i njihovim obiteljima.
I ove godine, obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize usredotočuje se na razbijanje mitova o cerebralnoj paralizi. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize je partner i predstavnik Hrvatske u globalnoj kampanji koju podržava više od 75 organizacija diljem svijeta s ciljem da svijet postane bolje mjesto za djecu i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i njihove obitelji.
U cilju promocije osoba s cerebralnom paralizom u okviru Svjetskog dana cerebralne paralize izrađen je video materijal koji se nalazi na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=Ajc51jpeCUc&list=PLPjgd2a6a0CNrFiSyAhomYctPyq3xqT8Y&ab_channel=HSUCDPZagreb
Također, na Facebook https://www.facebook.com/HSUCDP i Instagram profilu https://www.instagram.com/hsucdp_1968/ Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize možete pronaći video materijale koje možete podijeliti i komentirati.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave