4. Otvoreno para taekwondo prvenstvo Hrvatske

4. Otvoreno para taekwondo prvenstvo Hrvatske

7. studenoga 2021.Kategorije: Novosti

4. Otvoreno para taekwondo prvenstvo Hrvatske

Proteklog vikenda, 5. i 6. studenoga, u Rugvici je u organizaciji Hrvatskog para taekwondo saveza održano 4. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u para taekwondou i 1. Rugvica para taekwondo Open u organizaciji Taekwondo kluba Rugvica.
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na kojem se ostvaruju bodovne norme započelo je atraktivnom demonstracijskom izvedbom para taekwondoa od strane Demo tima Hrvatskog para taekwondo saveza „Vlado Požežanac“. Na prvenstvu je nastupilo ukupno 39 natjecatelja iz 11 klubova.
Para taekwondo je taekwondo vještina i sport namijenjen osobama s tjelesnim i intelektualnim invaliditetom, ali i termin koji predstavlja rastući globalni pokret. Naime 2017. godine parataekwondo je potvrđen i kao sport uvršten za program Paraolimpijskih igara 2020., koje su zbog odgode uslijed pandemije održane 2021. godine u Tokiju. Iako uključuje snažnu terapijsku komponentu, tehnički gledano, para taekwondo se ne razlikuje od taekwondoa pa tako obuhvaća i standardne taekwondo tehnike. Proces učenja poštuje principe i načela koja vrijede za učenje osoba bez invaliditeta, ali potrebne su preinake u pristupu i radu.
U ime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom svečanom otvorenju 4. Otvorenog prvenstva Hrvatske u para taekwondou prisustvovao je zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić koji se uvodno obratio natjecateljima, trenerima, roditeljima i brojnim uzvanicima, zaželjevši im puno natjecateljskog uspjeha sportske sreće uz obvezu poštivanja svojih protivnika. Također, istaknuo je važnost sporta i značajni napredak para taekwondoa u Hrvatskoj čestitavši Hrvatskom para taekwondo savezu na organizaciji ovog natjecanja koja je danas zbog pandemije izuzetno zahtjevna.
Predsjednik Hrvatskog para taekwondo saveza gospodin Kristijan Škravan uručio je pravobraniteljici Anki Slonjšak i zamjeniku pravobraniteljice Dariju Jurišiću zahvalnicu za svesrdnu potporu u radu i djelovanju Hrvatskog para taekwondo saveza.

Podijelite ovu objavu s drugima: