25. godina Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir

Povodom 25. godina postojanja i rada Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir u Zagrebu u Hotelu „I“ je 17. prosinca 2019. godine održana svečanost proslave ove velike i lijepe obljetnice.

Misija Hrvatskog Saveza gluhoslijepih osoba Dodir realizira se od 1994. godine kroz različite programe i projekte koji su osmišljeni kako bi pokrili sve potrebe gluhoslijepih osoba. Različitim radionicama (kreativne, dramske, edukacijske) nastoje zadovoljiti potrebe i želje gluhoslijepih osoba. Vizija je Dodira ustrajati u izvrsnosti u svemu što rade, te timskim naporima omogućiti gluhoslijepim osobama ostvarenje svojih osobnih potencijala vodeći se pri tome motom – da bismo postigli moguće, moramo pokušati učiniti nemoguće.

Na svečanosti je prikazana interaktivna predstava kojom su članovi Dodira, sedam gluhoslijepih osoba, odgovarajući na pitanja omogućili pravi uvid u život i izazove u životu s kojima žive gluhoslijepe osobe. Također, tijekom svečanosti dodijeljena su i priznanja najzaslužnijim članovima, podupirućim članovima i tvrtkama koje prate aktivnosti Dodira.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom svečanosti je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Prilagodba