247. obljetnica neprekidnog rada i Dan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

247. obljetnica neprekidnog rada i Dan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

7. studenoga 2023.Kategorije: Novosti

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu obilježio je 7. studenog 2023. godine Svečanom sjednicom na Muzičkoj akademiji 247. godina neprekidnog rada i Dan Pravnog fakulteta. Pravni fakultet osnovan je 1776. godine, kada je carica i kraljica Marija Terezija dekretom osnovala Kraljevsku akademiju znanosti, te je tako ova značajna ustanova visokog obrazovanja ujedno i jedan od najstarijih fakulteta u Republici Hrvatskoj.

Na svečano sjednici dekan Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Koprić prilikom svog obraćanja istaknuo je, između ostalog, kako se za studente s invaliditetom na Pravnom fakultetu stalno razvijaju novi oblici prilagodbe nastave, a izražena je i nada kako će se obnovom objekata u potpunosti i na odgovarajući način urediti i fizička pristupačnost. Dekan fakulteta pred visokim uzvanicima i ispunjenom Dvoranom Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu uručio je povelje umirovljenim profesorima, te nagrade i priznanja studentima, profesorima i zaposlenicima za akademsku godinu 2022./2023.

U glazbenom dijelu programa svečane sjednice sudjelovali su pijanistica Martina Filjak, Zagrebački solisti, kao i Capella juris, mješoviti pjevački zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Svečanoj sjednici u ime Pravobranitelja za osobe s invaliditetom prisustvovao je zamjenik pravobranitelja Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave