24. Sajam zdravlja

24. Sajam zdravlja

22. travnja 2021.Kategorije: Novosti

24. Sajam zdravlja

U organizaciji Hrvatske mreže zdravih gradova (HMZG) 22. travnja započeo je 24. Sajam zdravlja, prvi „online“, koji će trajati od 22. do 29. travnja 2021. godine sa središnjom temom: Vizije gradova i prostora.
U najavi 24. SAJMA ZDRAVLJA istaknuto je da je prioritet Mreže provoditi aktivnosti promicanja zdravlja i blagostanja kroz sustav lokalne uprave i samouprave te ojačati kapacitet gradova i županija za uvođenje promjena. Misija Suportivnog centra HMZG je da ustrajno pomaže članovima Mreže razvijati gradske/županijske strategije i planove, ugrađujući u njih učinkovite cjeloživotne politike i intervencije. Kako članovi Mreže već djeluju kao socijalni poduzetnici koji uvode novi način rada i mijenjaju vrstu i kvalitetu usluga, već su na dobrom putu kako bi podržali cjeloviti razvoj otpornih, ojačanih i kompetentnih zajednica. Cilj Sajma zdravlja jeste povezati zdravstveni i nezdravstveni sektor, struke i osobe koje neposredno rade na očuvanju i promicanju zdravlja, te im omogućiti razmjenu znanja, iskustava, vještina i ideja, uz uvažavanje sveobuhvatnosti i interdisciplinarnosti pristupa na unapređenju zdravlja i kvalitete života.
U okviru prve tematske konferencije „Zdravo urbano planiranje“ zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je izlaganje na temu „Osobe s invaliditetom i ravnopravni život u zajednici“ koja je obuhvatila važne i aktualne teme za neovisno i ravnopravno življenja osoba s invaliditetom u zajednici – pristupačnost, mobilnost, stanovanje.

Podijelite ovu objavu s drugima: