1. Festival likovnih radova korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici

1. Festival likovnih radova korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici

31. svibnja 2022.Kategorije: Novosti

1. Festival likovnih radova korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici

Festival likovnih radova pod nazivom „Doprinosim“ organiziran je tijekom svibnja povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, a svoju završnicu je imao u Puli 31. svibnja 2022. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.

Festival likovnih radova korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici prethodno je održan u Bujama, Novigradu, Labinu, Pazinu i Poreču kao aktivnost koja ima za cilj prenijeti poruku i senzibilizirati zajednicu te utjecati na podizanje razine svijesti javnosti i donositelja odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama. Izložbama je naglašena nužnost uključivanja svih naših sugrađana u sve aspekte života, a ono se prvenstveno odnosi na pravo na život u zajednici, važnosti deinstitucionalizacije, dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga i dr. bez obzira na teškoće koje imaju, uz obvezu cijeloga društva da ukloni prepreke koje im to onemogućavaju.

Izložbu je otvorio predsjednik Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama Ozren Catela, a prisutnima su se obratili i predsjednik Centra za inkluziju i podršku u zajednici Marko Perkov te voditelj likovne radionice Dobre Grnčaroski. Izložbu je svojim prisustvom podržala i savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom iz Područnog ureda u Rijeci, Tea Rubeša.

Podijelite ovu objavu s drugima: