Završna konferencija projekta „VISITUS – obogaćivanje turističke ponude za slijepe i slabovidne osobe“

Završna konferencija projekta „VISITUS – obogaćivanje turističke ponude za slijepe i slabovidne osobe“

Dana 8. veljače 2019. godine u Dalju je održana Završna konferencija projekta „VISITUS – Obogaćivanje turističke ponude za slijepe i slabovidne osobe“ financiranog iz programa prekogranične suradnje „Interreg IPA CBC Hrvatska – Srbija 2014.-2020.“
Na završnoj konferenciji predstavnici projektnih partnera – Grada Sombora, Općine Erdut i Instituta ekonomskih znanosti Beograd okupljenima supredstavili aktivnosti i rezultate projekta namijenjene krajnjim korisnicima – slijepim i slabovidnim osobama. Projekt se sufinancira iz prekograničnog programa “Interreg IPA CBC Croatia – Serbia”, s ciljem stvaranja preduvjeta za razvoj turizma u ciljanom prekograničnom području kroz diverzfikaciju turističke ponude slijepim i slabovidnim osobama, dok su očekivani rezultat projekta nova turistička ponuda prilagođena slijepim i slabovidnim osobama. Projekt će se provoditi do 19. veljače 2019. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 353.048,15 eura.
Na kraju konferencijeiznesena su iskustva sudionika u provedbi projekta VISITUS kao i iskustva u radu sa slijepim i slabovidnim osobama tijekom rada na projektu.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na konferenciji je sudjelovao savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.