U Rijeci obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Dana 2. travnja 2024. godine, u organizaciji Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka, na riječkom Korzu obilježen je Svjetski dan svjesnosti o autizmu čiji je ovogodišnji moto „Još uvijek nevidljivi, a sve nas je više“.

Predsjednica Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka Lidija Penko u svojem se obraćanju zahvalila svima okupljenima na dolasku i podršci, a posebice Gradu Rijeci te Primorsko-goranskoj županiji koji već dugi niz godina pomažu udruzi u aktivnostima koje provodi. Također, naglasila je kako osobama s autizmom treba znatno više podrške i razumijevanja od strane društva čiji su oni ravnopravni članovi, ali i više prostornih kapaciteta za Centra za autizam Rijeka i Odjel za autizam pri Centru za rehabilitaciju Rijeka obzirom na sve veći broj djece i osoba s autizmom kojima je potrebna edukacija i rehabilitacija.

Okupljene je zabavljala glazbena grupa Šteki music show, a u 12:00 sati simbolično su u zrak pušteni plavi baloni.

Nastavno na današnje obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 5. travnja 2024. godine u 12:30 sati u Gradskoj vijećnici u Rijeci biti će održan okrugli stol „Potpomognuta komunikacija u praksi“ na kojem će se govoriti o educiranju zdravstvenih djelatnika KBC-a Rijeka za korištenje alata potpomognute komunikacije tijekom pregleda.