U Osijeku održana projekcija filma ”Savršen”

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca 2023. godine u Kulturnom centru Osijek održana je projekcija izraelskog dokumentarnog filma „Savršen“. Na projekciji filma prisustvovao je Mario Burek, savjetnik iz Područnog ureda Pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Osijeku.

Dokumentarni film „Savršen“ (Mushlamim) na iznimno zanimljiv način prikazuje životne situacije u kojima se nalazi Asaf, glavni urednik sadržaja u televizijskoj industriji, koji kao osoba s invaliditetom kreće na putovanje kako bi prihvatio svoj invaliditet.

Tijekom svog putovanja Asaf se susreće sa skupinom ljudi koji pričaju svoje priče i raspravljaju o svom svakodnevnom životu s nevjerojatnom iskrenošću, pružajući gledatelju rijedak pogled na život osoba s invaliditetom. Sudionici filma, osobe s različitim vrstama i težinama invaliditeta na zanimljiv način prikazuju svoja iskustva, razmišljanja, osjećaje, ali i izazove s kojima se svakodnevno susreću. Prateći njihove priče, gledatelji mogu bolje razumjeti što svatko od nas, u svom okruženju može učiniti kako bi osobe s invaliditetom imale jednake mogućnosti kao svi ostali građani.

Film „Savršen“ premijerno je prikazan 2020. godine, režirao ga je izraelski redatelj Yaniv Segalovich, a scenarij potpisuju Asaf Greenbaum i Yaniv Segalovich. Projekcija u Osijeku održana je u organizaciji Židovske općine Osijek te uz potporu Veleposlanstva Države Izrael u Hrvatskoj.