U Osijeku obilježen „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom 2022.“

U Osijeku obilježen „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom 2022.“

U razdoblju od 28. studenog do 3. prosinca 2022. godine u Osijeku je održana tradicionalna manifestacija „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom“, a centralni događaj održan je dana 2. prosinca u Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark Osijek. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na centralnom događanju prisustvovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.
Savez za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom Osijek – „SPORIN“, organizirao je i ove godine u Osijeku tradicionalnu manifestaciju „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom“. Cilj održavanja manifestacije je promidžba paraolimpijskih i neparaolimpijskih sportova, promidžba sporta i rekreacije te popularizacija sporta osoba s invaliditetom.
Tijekom cijeloga tjedna lokalni sportski klubovi osoba s invaliditetom predstavljaju svoje aktivnosti i promoviraju sportove kojima se bave. Zainteresirani građani tako su mogli na sportskim terenima, u dvoranama i Gradskim bazenima pogledati i upoznati se s time kako izgledaju treninzi i aktivnosti pojedinih klubova koji se bave sjedećom odbojkom, boćanjem, kuglanjem, plivanjem, šahom, pikadom i karateom osoba s invaliditetom.
Centralni događaj manifestacije održan je 2. prosinca u sportskoj dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark Osijek, gdje su nakon svečanosti i prigodnih pozdrava okupljeni imali mogućnost na jednom mjestu upoznati sve sportove kojima se bave udruge članice „SPORIN-a“, porazgovarati sa sportašima i parasportašima o svakom pojedinom sportu te isprobati pojedine sportske aktivnosti.
Na ovaj način pokušava se dodatno motivirati djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom na uključivanje u rekreativne i sportske aktivnosti, a donositeljima odluka na lokalnoj i regionalnoj razini ukazuje se na važnost i značaj sportskih udruga i klubova čije aktivnosti djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom omogućuju zdraviji i ispunjeniji život te ravnopravno uključivanje u društvenu svakodnevicu.