Svečanost predaje donacije Veleposlanstva SAD Centru „Slava Raškaj“ Zagreb

Svečanost predaje donacije Veleposlanstva SAD Centru „Slava Raškaj“ Zagreb

U sjedištu Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ u Zagrebu 17. listopada upriličena je svečanost primopredaje donacije Veleposlanstva Sjedinjenih Američki Država u Republici Hrvatskoj. Veleposlanstvo SAD-a je prepoznalo značaj i potrebe Centra te je prikupilo i doniralo 100.000 kuna.
Donacijom je realiziran projekt nabave tehničke i informatičke opreme kojom je značajno podignuta razina sigurnosti prostora i dostupnosti informacija za korisnike i za posjetitelje Centra. Ovom vrijednom donacijom unaprijedila se opća razina pristupačnosti i kvalitete pružanja usluga u Centru što će se zasigurno pozitivno odraziti na zadovoljstvo učenika korisnika i njihovih obitelji. Projektom su postavljene rampe kojima će se osiguravati i kontrolirati parkiranje vozila u krugu Centra, a u unutrašnjosti su postavljeni informatičko povezani zasloni koji će biti info-punktovi s aktualnim informacijama za sve korisnike i posjetitelje Centra na lokaciji u Ulici Vladimira Nadzora i dislociranoj jedinici Srednje strukovne škole u Ilici.

Korisnici Centra su svečanost uveličali svojim glazbenim točkama kojima su se vidno uzbuđeni predstavili pjevanjem i sviranjem za što su dobili veliki pljesak svih nazočnih.

Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb ustanova je u sustavu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koja se bavi pružanjem usluga djeci oštećena sluha, djeci uredna sluha s poremećajem govorno-jezične komunikacije, djeci s komunikacijskim teškoćama iz spektra autizma i pervazivnog razvojnog poremećaja te djeci s višestrukim teškoćama, od rođenja do 30. godine života. Centar je proveo postupak deinstitucionalizacije tako da samo jedan izuzetno mali broj korisnika boravi tijekom tjedna u Centru.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom svečanosti je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.