Svečano obilježavanje 60. obljetnice rada i djelovanja Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG

Svečano obilježavanje 60. obljetnice rada i djelovanja Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića i pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Tomislava Tomaševića, u prostorima Stare Gradske vijećnice, Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora svečano je obilježila 60 godina uspješnog rada, dana 3. prosinca 2021. te tako i obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom.
U uvodnom obraćanju čestitke povodom obljetnice su uputili predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević te predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović. Svečanom obilježavanju obljetnice prisustvovale su i supruga i kćer akademika Petra Guberine, začetnika verbotonalne metode i utemeljitelja ustanove SUVAG. Niz čestitki putem videosnimki uputile su suradne ustanove iz Europe i svijeta: Španjolske, Slovenije, Ukrajine, Rusije i dr.

Ravnateljica Poliklinike SUVAG Katarina Pavičić Dokoza ukratko je prezentirala povijesni razvoj Poliklinike od njezinih početaka kao Centra za rehabilitaciju sluha i govora do današnjeg dana. Kratkim filmićem predstavljen je rad Poliklinike SUVAG danas kako u dijagnostičkom i terapijskom dijelu, edukacijskom tako i njezin odgojno-obrazovni rad u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju. Na kraju svečanog obilježavanja predstavljena je knjiga „Verbotonalni razgovori“, autori koje su djelatnici Poliklinike SUVAG.

Svečanom obilježavanju 60. obljetnice Poliklinike SUVAG prisustvovala je savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Lidija Pongrac Vincelj