Simpozij ˝Imam dijagnozu, nemam posao˝

Dana 27.02.2017. godine održan je na Tribini Grada Zagreba Simpozij ”Imam dijagnozu, nemam posao”. Simpozij je organizirala udruga “Putokaz” koja se bavi podizanjem kvalitete života psihijatrijski liječenih osoba i članova njihovih obitelji u skladu s općim društvenim interesima, saznanjima te preporukama EU.
Nakon pozdravnih riječi predsjednika udruge ˝Putokaz˝ KrižeKatinića i gradonačelnika Milana Bandića, svoja su iskustva u zapošljavanju osoba s psihičkim smetnjama podijelili psihijatar KrižoKatinić, Mira Pekeč Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Marija Halić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. O problematici zapošljavanja osoba s psihičkim smetnjama govorili su Marija Bubaš iz Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu, psihijatrica Slađana Štrkalj Ivezić te članovi udruge ˝Putokaz˝.
Cilj simpozija je bio olakšati i unaprijediti zapošljavanje osobama s psihičkim smetnjama na tržištu rada kroz razmjenu interdisciplinarnih iskustava i međusektorsku suradnju, te je dio rasprave bio posvećen problematici zapošljavanja osoba s određenim dijagnozama na poslovima s posebnim uvjetima rada.
Ispred Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na simpoziju su sudjelovale Mira Pekeč-Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i savjetnica Natalija Krajnović.

Prilagodba