1

Radionica o pristupačnom turizmu u Slavonskom Brodu

Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Pravobraniteljem za osobe s invaliditetom i ove godine organizira nekoliko radionica o pristupačnom turizmu  Turizam –  pristupačan svima  na temu pristupačnosti turističke ponude turistima s invaliditetom.

Pozivamo vas da nam se pridružite 13. rujna 2023. godine na radionici u Slavonskom Brodu koja je namijenjena svim dionicima kreiranja turističke ponude. Cilj radionice je ukazati na izazove s kojima se susrećemo pri kreiranju turističkog proizvoda/ponude te moguća rješenja koja, ako su pravovremena, nisu ni zahtjevna, a sve u cilju osiguranja jednakih mogućnosti svima bez obzira na dob, invaliditet, zdravstvene teškoće i sl.

Gosti na radionici koji će podijeliti svoje znanje i iskustvo su Siniša Kekić (turistička agencija Travabled) te Oliver Kesar i Danijela Ferjanić Hodak, profesori na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu koji će vodit i interaktivni dio radionice.

Pozivamo vas da nas pratite i dalje, uključite se, aktivno u dvoranama ili putem „live-stream-a“ .

Ulaganje u pristupačni turizam je ulaganje u razvoj održivog turizma, stvara dodanu vrijednost proizvodu, a vraća duljom sezonom, većim brojem zadovoljnih gostiju i boljoj poziciji na tržištu.

Radionica se održava u Slavonskom Brodu, hotel Art u srijedu, 13. rujna 2023. u vremenu od  10.00 do 14.00 sati.

Radionici se može pristupiti osobno, u dvorani ili on-line uz napomenu da će on-line sudjelovanje biti omogućeno za opći dio radionice.

S obzirom na mogućnosti i benefite koje pristupačni turizam pruža pružateljima usluga u turizmu (produljivanje sezone, duži boravak u jednoj destinaciji, osoba s invaliditetom nikad ne putuje sama i dr.) te činjenicu kako će se elementi pristupačnosti bodovati kod budućih projekata financiranih iz javnih izvora, vjerujemo da ćete temu radionice prepoznati zanimljivom te da ćete je popratiti u cilju jačanja socijalne inkluzije.

Svoje prijave možete poslati do 11. rujna 2023. godine putem prijavnog obrasca na poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCS-y6Nzreo_eyeu9NAS4tk2Ecp3FNdX15ReK-1_KGKhWJ2g/viewform