Otvorena organizacijska jedinica COO Juraj Bonači u Supetru

Svečanim otvaranjem organizacijske jedinice Odjela za pružanje izvaninstitucionalnih Centra za odgoj i obrazovanje u Supetru, otok Brač je postao prvi hrvatski otok na kojem se pruža izvaninstitucionalna usluga rane intervencije.

Otvaranje organizacijske jedinice Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači na Braču ostvaren je dugogodišnji cilj Udruge Brački pupoljci da i djeca s teškoćama s otoka Brača mogu ostvariti pravo na uslugu rane intervencije na svom otoku. Organizacijska jedinica COO Juraj Bonači na Braču rezultat je zajedničke suradnje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Supetra, Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Split i Udruge Brački pupoljci. U izdvojenim, novouređenim prostorijama Srednje škole Brač djeca s teškoćama u razvoju će moći koristiti usluge psihologa, logopeda, edukatora rehabilitatora, radnog terapeuta i fizioterapeuta, a do sada je podneseno 35 zahtjeva za osiguranje usluge rane intervencije na otoku.

Svečano otvorenje održano je dana 5. rujna 2023. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Brač uz prigodni glazbeno scenski program na kojem su sudjelovali korisnici COO Juraj Bonači, mažoretkinje Grada Supetra i drugi izvođači, a otvaranju su uz brojne goste nazočili predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ravnateljica Centra Juraj Bonači Snježana Čotić, Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Danica Baričević , gradonačelnica Supetra Ivana Marković, Helena Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu, a u ime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na svečanosti je prisustvovala Maja Karaman Grbavac, savjetnica iz Područnog ureda u Splitu.