Otvorena izložba „Distancirano socijalni – Želim raditi!“

Otvorena izložba „Distancirano socijalni – Želim raditi!“

Udruga Društvo za istraživanje i potporu (DiP) iz Rijeke postavila je izložbu fotografija portreta i životopisa mladih s teškoćama od 19 do 30 godina koji su uključeni u socijalnu uslugu radno-okupacijskog poludnevnog boravka „Dnevni centar Prijatelji“, usmjerene na osvještavanje javnosti i poslodavaca o važnosti rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Izložba je dio komunikacijske kampanje za prava osoba s invaliditetom „Distancirano socijalni- za inkluzivnu i održivu PGŽ“ koju Društvo provodi od 2021. godine. Cilj kampanje je omogućiti ostvarivanje prava osoba s invaliditetom na rad i zapošljavanje. Izložbom se želi senzibilizirati poslodavce za unaprjeđenje suradnje u omogućavanju rada kroz radne aktivnosti i poticati ih na zapošljavanje mladih s teškoćama i drugih osoba s invaliditetom te na taj način spriječiti njihovu socijalnu isključenost.

Predsjednica Društva Marta Berčić istaknula je da se najteže zapošljavaju osobe s mentalnim poteškoćama, a kako bi se svim mladim s teškoćama omogućio pristup radnom mjestu DIP je pokrenuo kampanju u koju je uključio niz riječkih institucija i poslodavaca. U ovu kampanju uključila se i Hrvatska gospodarska komora koja će tijekom iduće godine u suradnji s DiP-om provoditi niz seminara i radionica na kojima će poslodavcima biti predstavljene mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom.
Otvorenju izložbe iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom prisustvovala je savjetnica Tea Rubeša iz Područnog ureda u Rijeci.

Izložba će biti otvorena od 1. do 7. prosinca 2022. godine u prostoru Exportdrva od 18 do 20 sati.