Otvaranje izložbe radova članova likovne radionice Splitsko-dalmatinske Udruge spinalno ozlijeđenih

Otvaranje izložbe radova članova likovne radionice Splitsko-dalmatinske Udruge spinalno ozlijeđenih

Dana 30. ožujka 2022. u prostorima Splitsko-dalmatinske Udruge spinalno ozlijeđenih otvorena je četvrta izložba u kojoj se predstavilo deset slikara, sudionika likovne radionice koja djeluje posljednjih 11 godina. Na izložbi je prikazano preko 30 radova u raznim tehnikama od pastela, laviranog tuša, akvarela, akrilika i ulja.

‘Cilj radionice je prvenstveno socijalizacija osoba s invaliditetom, potreba da se zaborave problemi te da se kroz druženje crta i nešto nauči. Svakom početniku je prva lekcija kako se jezik umjetnosti ne uči razumom nego osjećajem. Likovno djelo je samo onda kvalitetno kad u njemu likovna forma nadvlada likovni motiv’, navela je u svom govoru voditeljica udruge Vera Sinovčić. Prije otvaranja izložbe minutom šutnje je iskazana počast pok. Nenadu Gaćini dugogodišnjem predsjedniku SDUS-a, koji je ujedno bio i inicijator i idejni začetnik radionice.

Novi predsjednik SDUS-e Niko Čale također je pozdravio prisutne a događanje je uveličala i ženska klapa Koluri koja je otpjevala nekoliko narodnih pjesama. Otvaranju izložbe nazočila je i savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom iz Područnog ureda Split.