Održan sastanak pravobraniteljskih institucija

Dana 1. veljače održana je 17. sjednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora. Na sjednici je razmatrano izvješće ministra unutarnjih poslova o obavljanju policijskih poslova u 2015. i 2016. godini, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji u dijelu koji se odnosi na odredbe kojima se uređuje osnivanje i rad Povjerenstva za rad po pritužbama, te radni program ovog Odbora za razmatranje stajališta za 2018. godinu.

Dana 20. siječnja 2017. na temelju Sporazuma o međuinstitucionalnoj suradnji održan je sastanak na kojem su nazočile Lora Vidović, pučka pravobraniteljica, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom te suradnici/e.
Na sastanku se, sukladno Sporazumu diskutiralo o radu na pritužbama građana, planiranju obilazaka i pregleda mjesta, izvještavanjima te drugim pitanjima vezano uz zaštitu i promicanje ljudskih prava te suzbijanja diskriminacije i promicanja jednakosti.

Prilagodba