Obilježavanje početka predsjedanja Švedske u Vijeću Europske unije

Obilježavanje početka predsjedanja Švedske u Vijeću Europske unije

Veleposlanstvo Švedske u Republici Hrvatskoj organiziralo je 19. siječnja 2023. u prostorima Kluba Peti kupe u Trnjanskoj cesti 5 jazz evening kako bi obilježilo početak predsjedanja Švedske Vijećem Europske unije. Pozvane su brojne državne institucije, predstavnici drugih veleposlanstava u Republici Hrvatskoj, ali i predstavnici organizacija civilnog društva kao i trgovačka društava s kojima surađuju. Uvodno se prisutnima obratila švedska veleposlanica u Republici Hrvatskoj gđa Dijana Madunić, a s prigodnim govorima obratili su se i predstavnik Sabora Republike Hrvatske i predstavnica Ministarstva vanjskih poslova.
Prioriteti švedskog predsjedanja Vijećem Europske unije koje će trajati prvih šest mjeseci 2023. su: jačanje sigurnosti, potpora Ukrajini, poticanje konkurentnosti, suočavanje s klimatskom tranzicijom te poštivanje demokratskih vrijednosti i vladavine prava.
Navedenom događanju uveličanom jazz glazbom u izvedbi švedskog glazbenog benda prisustvovala je i savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Lidija Pongrac.