Najava utrke Wings for Life World Run 2022.

Najava utrke Wings for Life World Run 2022.

Izvrsne vijesti, vraćaju se organizirane utrke Wings for Life World Run, kojih će u 2022. godini biti ukupno osam, a među njima se očekivano našla i hrvatska utrka u Zadru, kao jedna od najpopularnijih lokacija za trčanje uopće.

Riječ je o globalnoj humanitarnoj utrci čija se stopostotna vrijednost svih startnina i donacija koristi u svrhu istraživanja ozljeda leđne moždine, s glavnim ciljem pronalaska lijeka. Wings for Life World Run je utrka u kojoj zajedno sudjeluju natjecatelji u kolicima i trkači, profesionalci, rekreativci i svi oni koji žele pomoći i pri tome se zabaviti. Ovo je jedina utrka u kojoj ne postoji ciljna linija, već presretačko vozilo koje „lovi“ sve trkače!

Utrka se održava istovremeno u cijelom svijetu s početkom u 13.00 sati po lokalnom vremenu, a sve s jednim ciljem – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima!

Wings for Life World Run unatoč svim izazovima pandemijskih godina prošle je 2021. godine okupio 184.236 natjecatelja, više nego ikad ranije. Organizatori su uvjereni u rast utrke u sljedećim godinama s još mnogo više trkača, trkačica i natjecatelja u kolicima na stazi.

Vjerujemo kako će i ove godine već tradicionalno na utrci nastupiti i tim Pravobranitelja za osobe s invaliditetom – POSI TEAM 2022.

Više informacija o utrci i prijavama možete pronaći na poveznici: https://www.wingsforlifeworldrun.com/hr