Likovna kolonija – 40. svibanjski susreti

Likovna kolonija – 40. svibanjski susreti

U sjedištu Centra za rehabilitaciju Zagreb na Orlovcu svečano je u petak 24. svibnja otvorena likovna kolonija – 40. svibanjski susreti. Program otvorenja izvrsno su vodili sami korisnici Centra, koji su se uz profesionalne plesače i glazbenike brojnim okupljenima predstavili i s vlastitom plesno-instrumentalnom i pjevačkom točkom. U nastavku programa priređena je i izložba brojnih radova korisnika i umjetnika sudionika kolonije.

Likovna kolonija Svibanjski susreti u sklopu Centra za rehabilitaciju Zagreb postoji od 1982. godine kada su je na Podružnici Paunovac osnovali defektolozi ove ustanove pod vodstvom Zlatka Stančića. Svibanjski susreti danas su druga najstarija likovna kolonija uopće u Hrvatskoj. Tijekom svih godina održavanja, ustanova je prikupila preko 1.500 umjetničkih radova suvremenih hrvatskih umjetnikai umjetnika iz inozemstva, koji se čuvaju na pet lokacija na kojima radi Centar za rehabilitaciju Zagreb.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom svečanom otvorenju je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Poveznica: https://www.youtube.com/watch?v=-t3-i3VFt3k