19
Stu
Sticky Post
KORONAVIRUS

Preporuke pravobraniteljice

04
Pro
Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

U Državnoj školi za javnu upravu 2. i 3. prosinca 2020. godine održana je dvodnevna virtualna Radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima).

04
Pro
Prijedlozi mjera za poboljšanje položaja osoba s invaliditetom u području turizma, kulture i sporta u Osječko-baranjskoj županiji

U Osijeku je dana 27. studenog 2020. godine u prostorijama Osječko-baranjske županije, uz pridržavanje svih propisanih i preporučenih epidemioloških mjera, održan radni sastanak s ciljem iznošenja prijedloga mjera…

04
Pro
Konferencija: „Izazovi obiteljskog života osoba s invaliditetom, Hrvatska i EU praksa“

Završna (peta) konferencija projekta Udruge ZAMISLI “Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom” održana je online putem platforme ZOOM 2. prosinca 2020. godine o temi „Izazovi obiteljskog života osoba s invaliditetom, Hrvatska i EU praksa“.

02
Pro
Priopćenje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom: Kroz teška vremena izgradimo bolji svijet za sve!

Ovogodišnji Međunarodni dan osoba s invaliditetom zatječe nas u situaciji pandemije koja teško pogađa čitavo društvo, ali ima još veće posljedice za osobe s invaliditetom.

30
Stu
Predstavljanja projekta Sveučilišta Sjever „eRadio za drugu šansu“

Sveučilište Sjever organiziralo je 30. studenoga 2020. godine online konferenciju za medije povodom predstavljanja projekta „eRadio za drugu šansu“.

30
Stu
U spomen, Manda Knežević

Dana 28. studenoga 2020. napustila nas je suosnivačica i dugogodišnja predsjednica Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara (HUPT) Manda Knežević, tiho kako to dolikuje velikim ljudima

30
Stu
Tečaj o digitalnoj pristupačnosti koordinatora za nediskriminaciju

: Putem platforme ZOOM 30. studenoga 2020. godine održan je uvodni dio tečaja „Digitalna pristupačnost – pristupačni digitalni sadržaji kroz ESI fondove“.

26
Stu
U Hrvatskom saboru održana tematska sjednica „Važnost prevencije dekubitusa“

U organizaciji Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora i pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, dana 26. studenog 2020. održana je online tematska sjednica pod nazivom „Važnost prevencije dekubitusa“.

26
Stu
25.11. – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Obilježavajući Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama naglasili bi kako je pandemija COVID 19 dodatno utjecala i na inače nepovoljan položaj žena s invaliditetom kada se govori o prijavljivanju nasilja.

24
Stu
Autonomna ženska kuća Zagreb

Autonomna ženska kuća Zagreb i Francusko veleposlanstvo Hrvatskoj organizirali su okrugli stol pod nazivom „Praćenje provedbe Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulske konvencije) u Hrvatskoj i Francuskoj

24
Stu
Jednaka prava-jednake plaće-jednake mirovine

: Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, održala je 24. studenog 2020. završnu konferenciju EU projekta “Jednaka prava – jednake plaće – jednake mirovine”

19
Stu
U Berlinu održana dvodnevna konferencija na razini EU za osobe s invaliditetom

Od 17. do 18. studenoga 2020. godine u Berlinu, u organizaciji Povjerenika Vlade za osobe s invaliditetom Savezne Republike Njemačke, a u okviru predsjedavanja Njemačke Vijećem Europske unije, održana je online konferencija European Inclusion Summit 2020

19
Stu
Stručno predavanje – Opasnosti seksualnog zlostavljanja djece i mladih u digitalnom okruženju

U organizaciji Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež održan je 19. studenoga 2020. godine II. dio online stručnog predavanja „Trendovi u digitalnom okruženju – od zabave do zlostavljanja“.

Prilagodba