23
Ruj
Posjet kontejnerskom naselju u Petrinji: Mi smo ovdje već svi osobe s invaliditetom

22. rujna je u Petrinji održan regionalni sajam kulture razvojne suradnje pod sloganom Zajedno za održivo sutra.

23
Ruj
Obilježeno 70 godina Studijskog centra socijalnog rada

Zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč Knežević prisustvovala je 22.rujna 2022.g. svečanom obilježavanju 70 godina Studijskog centra socijalnog rada.

22
Ruj
Konferencija „Novi alati u pružanju podrške žrtvama i svjedocima”

: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima organizirala je 21. i 22. rujna 2022. godine konferenciju „Novi alati u pružanju podrške žrtvama i svjedocima”.

22
Ruj
Posjet Sigurnoj kući Istra

Savjetnice pravobraniteljice posjetile su 20.rujna 2022.g. Sigurnu kuću Istra s ciljem upoznavanja njihova načina rada i razmjene iskustava vezano za problematiku nasilja nad ženama s invaliditetom.

22
Ruj
Obilazak udruge Društvo osoba s invaliditetom Rovinj

Savjetnice pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obišle su prostorije Društva osoba s invaliditetom Rovinj i održale sastanak s predstavnicima i članovima Udruge.

22
Ruj
U Osijeku obilježen Svjetski dan Alzheimerove bolesti

Dana 21. rujna 2022. godine u organizaciji Ženske udruge „Izvor“ Tenja u prostorijama Hotela Osijek održana je Konferencija o jačanju kapaciteta i mreže pružatelja usluga OBŽ i VSŽ.

22
Ruj
Obilazak društvenog poduzeća-zalogajnice Punkt u Puli

Savjetnice pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obišle su društveno poduzeće, zalogajnicu Punkt, jedinstveno u Istarskoj županiji po tome što zapošljava isključivo osobe s invaliditetom i druge teško zapošljive osobe s ciljem njihove integracije u društvo.

21
Ruj
Predstavljeni preliminarni rezultati tri istraživanja u sklopu projekta Platforma 50+

Dana 20. rujna 2022. godine putem web platforme ZOOM održano je predstavljanje preliminarnih rezultata tri istraživanja provedenih u sklopu projekta Platforma 50+.

15
Ruj
U Rijeci održana radionica za novinare na temu Stereotipi i predrasude o osobama s invaliditetom u hrvatskim medijima

Povodom obilježavanja prve godišnjice rada Područnog ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Rijeci, 14. rujna 2022. godine u prostorijama Ri Huba održana je radionica o medijskom izvještavanju o osobama s invaliditetom.

14
Ruj
U Osijeku održan nogometni turnir ustanova socijalne skrbi za osobe s mentalnim teškoćama

Dana 14. rujna 2022. godine u Osijeku je odigran nogometni turnir ustanova socijalne skrbi za odrasle osobe s mentalnim teškoćama.

10
Ruj
U sklopu Forest art festivala održan Sajam poslova i radionice za osobe s invaliditetom i poslodavce s područja Slavonije i Baranje

Inkluzivna kuća Zvono iz Belišća organizirala je tradicionalni šumski festival umjetnosti, glazbe i kreativnosti – Forest Art 2022.

10
Ruj
6. regionalna konferencija tijela za ravnopravnost Jugoistočne Europe

U Sjeverno Makedoniji održana je od 5. do 7. rujna 6. regionalna konferencija tijela za ravnopravnost Jugoistočne Europe

10
Ruj
Predstavljen prijedlog Europske strategije o skrbi

Nakon što je predstavnica Europske komisije predstavila prijedog Strategije, dionici su iznijeli svoje reakcije.

09
Ruj
Humanitarna utrka MLIJEČNA STAZA 2022.

Utrka se ove godine održava s ciljem podrške mentalnom zdravlju djece i mladih u školama.

Prilagodba