10
Lip
Smjernice i tehnički paketi o uslugama za mentalno zdravlje u zajednici: Promicanje osobno usmjerenih pristupa utemeljenih na pravima

Svjetska zdravstvena organizacija predstavila je Smjernice i tehničke pakete o uslugama za mentalno zdravlje u zajednici: Promicanje osobno usmjerenih pristupa utemeljenih na pravima.

09
Lip
Obilježavanje 9. lipnja, Dana zaštite prava osoba s duševnim smetnjama

Povodom obilježavanja Dana zaštite prava osoba s duševnim smetnjama, Klinika za psihijatriju Vrapče je 9. lipnja 2021. godine organizirala stručni skup „Prevencija primjene nedobrovoljnih i prisilnih mjera u liječenju osoba s duševnim smetnjama“.

09
Lip
Održana završna online konferencija projekta Agora: Intervencija u ranom djetinjstvu – za održivu i inkluzivnu budućnost: Mijenjanjem početka priče mijenjamo cijelu priču.

Agora projekt se kroz 28 mjeseci bavio razvojem usluga rane intervencije u djetinjstvu kroz participaciju i koprodukciju.

08
Lip
Predstavljena knjiga „Pustolovine jednog anđela“ autorica Jelene i Katice Perković

Savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Branka Meić Salie sudjelovala je na predstavljanju knjige koje je održano 08.06.2021. u Velikoj dvorani Matice hrvatske.

02
Lip
Istaknuto
Pomoć osobama s invaliditetom za obnovu nakon potresa

Pomoć osobama s invaliditetom za obnovu nakon potresa

02
Lip
Istaknuto
KORONAVIRUS

Preporuke pravobraniteljice

02
Lip
Sastanak pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i predsjednika Vijeća veleučilišta i visokih škola

Na inicijativu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom dana 2. lipnja 2021. godine održan je sastanak pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i njezinih suradnica s predsjednikom i predstavnicom Vijeća veleučilišta i visokih škola

31
Svibanj
Konferencija za voditelje udruga osoba s invaliditetom

Dana 31.05.2021. u organizaciji Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida u Zagrebu je održana konferencija na temu „Socijalizacija, edukacija i rekreacija osoba s invaliditetom“.

31
Svibanj
Pristupačnost turističke ponude grada Osijeka osobama s invaliditetom

Dana 31. svibnja 2021. godine, u prostorijama Područnog ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Osijeku održan je radni sastanak s ciljem iznošenja prijedloga mjera i aktivnosti koje Turistička zajednica grada Osijeka

28
Svibanj
Obilježavanje Međunarodnog dana jednostavnog jezika

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana jednostavnog jezika, dana 28. svibnja 2021., i u 2021. godini kao Godini čitanja, Odsjek za logopediju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta organizirao je jednosatno online predavanje…

27
Svibanj
5. sastanak Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Stručni savjet pravobraniteljice za osobe s invaliditetom održao je 27. svibnja 2021. godine svoj 5. sastanak.

27
Svibanj
Pravobraniteljica se sastala s inicijativom „Osobni asistenti zajedno“

Dana 27. svibnja 2021., putem Zoom platforme, pravobraniteljica Anka Slonjšak i savjetnica Vesna Mužina sastale su se sa Ptić Nikolom i Gašparac Velimirom, predstavnicima organizacijskog tima inicijative Osobni asistenti zajedno.

20
Svibanj
Održana završna konferencija projekta „Osobna asistencija za osobe s invaliditetom OAOI“

Dana 20. svibnja 2021. godine, u prostorijama Gradske četvrti „Gornji grad“ u Osijeku održana je Završna konferencija projekta „Osobna asistencija za osobe s invaliditetom OAOI“

14
Svibanj
Projekt ARVID – održan je 1. okrugli stol

U sklopu EU projekta „ARVID – Bolji pristup pravima iz Direktive o žrtvama za osobe s invaliditetom,“ putem platforme Zoom održan je 13. svibnja 2021. okrugli stol tijekom kojeg su predstavljeni rezultati provedenog istraživanja s preporukama.

Prilagodba