13
Sij
Priopćenje povodom tragičnog događaja u Obiteljskom domu u Andraševcu

Izražavam duboko žaljenje obiteljima i bližnjima osoba koje su stradale u tragičnom događaju u Obiteljskom domu Andraševec.

12
Sij
Rezultati Javnog poziva za izbor članova četvrtog saziva Stručnog savjeta

Slijedom Javnog poziva za izbor članova četvrtog saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom koji je objavljen 23. prosinca 2019. godine, objavljujemo rezultate izbora prispjelih prijava.

09
Sij
Posljednji sastanak III. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

U Zagrebu je 9. siječnja 2020. godine održan 5. i posljednji sastanak III. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

20
Pro
Medijska konferencija HUPT-a: „Pristupačnost je preduvjet za uključivanje osoba s invaliditetom“

U prostorijama Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara (HUPT-a) na zagrebačkoj Sloboštini, 20. prosinca 2019. godine je organizirana medijska konferencija „Pristupačnost je preduvjet za uključivanje osoba s invaliditetom“.

19
Pro
Zadar, Wingsfo Life World Run, 3. svibnja 2020.

Sedmi put u Zadru se 3. svibnja 2020. godine održava utrka Wings for Life World Run. Jedan dan i jedna utrka na kojoj se samo u Zadru očekuje 9.000 trkačica i trkača…

18
Pro
Treća konferencija za žene s invaliditetom

U organizaciji SOIH – a i SOIH –Mreža žena s invaliditetom održana je u Zagrebu, 18. prosinca treća konferencija za žene s invaliditetom „Nasilju- NE i NE“. Na Konferenciji su sudjelovale žene s invaliditetom, različitih oštećenja i dobi iz svih krajeva Hrvatske.

17
Pro
25. godina Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir

Povodom 25. godina postojanja i rada Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir u Zagrebu u Hotelu „I“ je 17. prosinca 2019. godine održana svečanost proslave ove velike i lijepe obljetnice.

16
Pro
Godišnje priznanje za poseban doprinos programu socijalizacije

Dana 16. prosinca u Centru za rehabilitaciju Silver dodijeljene suzahvalnice i nagrade volonterima. Nagrada „Godišnje priznanje za poseban doprinos programu socijalizacije“

16
Pro
Predavanje na Studiju Socijalnog rada Pravnog fakulteta Osijek

Na Studiju socijalnog rada Pravnog fakulteta Osijek u okviru kolegija „Socijalni rad s osobama s invaliditetom“ savjetnik pravobraniteljice Mario Burek održao je 16. prosinca 2019. godine predavanje o temi „Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom“.

16
Pro
Prijem u Gradskoj skupštini Grada Zagreba povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Tradicionalno druženje s predstavnicima Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, održano je 16. prosinca 2019. godine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

15
Pro
Humanitarna akcija: „Uz nas niste sami: za osmijeh u srcu“

Hrvatska radiotelevizija u suradnji s udrugom Smiješak za sve i sa Savezom društava naša djeca Hrvatske organizirala je završnu emisiju humanitarnog projekta „Uz nas niste sami: za osmjeh u srcu“.

11
Pro
Ranjive skupine u zatvorskom sustavu

Maja Karaman Grbavac, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovala je na okruglom stolu na temu „Ranjive skupine u zatvorskom sustavu” u organizaciji Pučke pravobraniteljice koji je održan dana 11. prosinca na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

11
Pro
Predstavljanje institucije Pravobranitelja za osobe s invaliditetom članovima Udruge gluhoslijepihosoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije organizirala je predavanje na temu „Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom“.

10
Pro
Predavanje na Hrvatskim studijima

Na Hrvatskim studijima u Zagrebu u okviru izbornog kolegija „Uvod u psihologiju“ smjera „Psihologija“ zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić održao je 10. prosinca 2019. godine predavanje o temi: Osobe s invaliditetom – specifičnosti i načini ispravnog komuniciranja.

Prilagodba