19
Velj
Radionica Pristupačnost trgovačkih i ugositeljskih objekata osobama s invaliditetom

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Split održao je dana 19. veljače 2020. godine radionicu Pristupačnost trgovačkih i ugostiteljskih objekata osobama s invaliditetom.

18
Velj
Održani sastanci s predstavnicima udruga s područja grada Šibenika i Šibensko-kninske županije i predstavnicima Grada Šibenika i Turističke zajednice

Slijedom inicijative pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak u Šibeniku su se u prostorima tvrđave Barone 18. veljače održali sastanci s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i roditelja djece s teškoćama u razvoju s područja Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije…

15
Velj
Državno prvenstvo Hrvatske u karateu – kate i parakarate

U Zagrebu je 15. veljače u Domu sportova održana završnica državnog prvenstva Hrvatske u karateu – kate i parakarate na kojem su sudjelovali mlađi uzrasti, seniori, veterani i para karataši.

13
Velj
Priopćenje – podrška udrugama osoba s invaliditetom vezano uz dugogodišnji problem neosiguravanja pristupačnog pomorskog prijevoza

Vezano uz priopćenje za medije koje je objavilo 30 udruga osoba s invaliditetom pod naslovom: Izigrani smo, pripremamo tužbu zbog nepristupačnih trajekata.

12
Velj
Sastanak s predstavnicima udruga i ustanova s područja grada Zadra i predstavnicima Grada Zadra

: Na inicijativu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak u Zadru su 12. veljače u prostorima gradske uprave održani sastanci s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na području grada Zadra te predstavnicima Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra.

31
Sij
U Slavonskom Brodu otvorena inkluzivna izložba „Gledam dodirom“

Galerija umjetnina Grada Slavonskog Broda u suradnji sa Gradskim muzejom Karlovac i Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ organizirala je inkluzivnu izložbu „Gledam dodirom“. Izložba je svečano otvorena tijekom obilježavanja Noći muzeja, dana 31. siječnja 2020. godine u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu.

31
Sij
34. temeljni tečaj za pravosudnu policiju

U Zatvoru u Zagrebu 31. siječnja 2020. godine zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić je održao predavanje polaznicima 34. temeljnog tečaja za pravosudnu policiju.

29
Sij
Sastanak s predstavnicima udruga s područja Dubrovačko-neretvanske županije i predstavnicima Grada Dubrovnika

Na inicijativu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak u Dubrovniku su 29. siječnja u prostorima gradske uprave Grada Dubrovnika održani odvojeni sastanci s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom…

29
Sij
Tribina „Osmijeh me nosi – Tribina OSI“

Gradska knjižnica Marka Marulića Split organizirala je 28. siječnja 2020. godine tribinu pod nazivom “Osmijeh me nosi – Tribina OSI”.

29
Sij
Posjet Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece Opće bolnice Dubrovnik

U okviru posjeta gradu Dubrovniku zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić i savjetnica pravobraniteljice Maja Karaman Grbavac 29. siječnja 2020. godine posjetili su u pratnji Dženite Lazarević…

28
Sij
Stručni sastanak o ostvarivanju prava na pomoć u slučaju nastanka invalidnosti

Nakon preporuke pravobraniteljice kojom je ukazano na potrebu otklanjanja dvojbi oko tumačenja odredbi Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama koje uređuju pravo na pomoć u slučaju nastanka invalidnosti zaposlenika i supružnika zaposlenika…

24
Sij
EU Projekt: ARVID – Unapređenje pristupa osoba s invaliditetom pravima zajamčenima Direktivom o žrtvama

U Zagrebu je 24. siječnja 2020. godine održan prvi sastanak Projektnog odbora EU projekta ARVID – Unapređenje pristupa osoba s invaliditetom pravima zajamčenima Direktivom o žrtvama koji je financiran sredstvima Programa za pravosuđe Europske unije.

24
Sij
Izabrani najuspješniji sportaši i sportski kolektivi Osječko-baranjske županije u 2019. godini

Dana 24. siječnja 2020. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2019. godini.

23
Sij
U Osijeku održano predavanje i savjetovanje za članove i stručni tim Kluba laringektomiranih osoba Osijek

Klub laringektomiranih osoba Osijek organizirao je predavanje na temu „Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom“.

Prilagodba