27
Stu
U Osijeku održana manifestacija „EU fondovi mijenjaju OBŽ“

Dana 26. studenoga 2021. godine na Trgu slobode u Osijeku održana je manifestacija „EU fondovi mijenjaju OBŽ“ tijekom koje su predstavljeni projekti (su)financirani bespovratnim sredstvima iz EU fondova…

25
Stu
Okrugli stol: Informiranje i povezivanje stručnih suradnika koji rade s djecom i mladima

U organizaciji Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“ održan je 25. studenoga virtualni okrugli stol na temu: Informiranje i povezivanje stručnih suradnika koji rade s djecom i mladima.

25
Stu
Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaldiitetom Mira Pekeč Knežević izlagala je na Okruglom stolu „Spriječimo nasilje nad ženama s invaliditetom“ koji je održan 25.11.2021. u organizaciji Vladinog ureda za ravnopravnost spolova.

25
Stu
Obilježavanje 26. godina Udruge Srce iz Splita

Udruga osoba s cerebralnom paralizom Srce iz Splita je 24. studenog 2021. proslavila 26 godina aktivnog djelovanja.

25
Stu
Četvrta Konferencija žena s invaliditetom

Dana 24. studenog 2021. u Zagrebu je održana konferencija pod nazivom „Obiteljsko nasilje nad ženama s invaliditetom – izazov pokretu osoba s invaliditetom, stručnjacima i donositeljima odluka“.

23
Stu
Nastavljena provedba istraživanja u sklopu projekta Platforma 50+

Dana 22. i 23. studenoga 2021. godine u prostorijama Gradske četvrti Tvrđa u Osijeku provedene su četiri fokusne grupe s osobama s invaliditetom…

21
Stu
Međunarodna konferencija »Osnaživanje osoba s invaliditetom za potpuno sudjelovanje u društvu povećanjem njihove mobilnosti i pristupačnosti«

Dana 20. studenoga 2021. godine u organizaciji Republike Slovenije kao predsjedavajuće države članice Europske unije održana je na visokoj razini Međunarodna konferencija »Osnaživanje osoba s invaliditetom za potpuno sudjelovanje u društvu povećanjem njihove mobilnosti i pristupačnosti«.

21
Stu
Online radionica “„Interpersonalne vještine u odnosima s kolegama s invaliditetom“

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, Centar Up2Date u suradnji s Udrugom za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „Zamisli“ održao je dana 16. studenoga 2021. putem ZOOM platforme online radionicu pod nazivom „Interpersonalne vještine u odnosima s kolegama s invaliditetom“.

17
Stu
Međunarodna panel diskusija „Primjereno stanovanje osoba s invaliditetom u RH i regiji – primjeri dobre i loše prakse“

8. Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom organizirao je 15. studenoga 2021. godine Međunarodnu online panel diskusiju…

17
Stu
Konferencija “Sustav podrške za studente s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju u Gradu Zagrebu”

Konferenciju je putem platforme Zoom 9. studenoga 2021. godine organizirala Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „Zamisli“.

17
Stu
Projekt „Promicanje vladavine prava i temeljnih prava kroz kvalitetno učenje na daljinu u hrvatskom pravosuđu“

U Zagrebu je 16. studenoga održana svečanost otvaranja i početka projekta „Promicanje vladavine prava i temeljnih prava kroz kvalitetno učenje na daljinu u hrvatskom pravosuđu“.

16
Stu
Obilježena 142. godišnjica Klinike za psihijatriju Vrapče

Dana 15.studenog Klinika za psihijatriju Vrapče virtualnim je putem obilježila 142. godišnjicu postojanja.

13
Stu
Anketa o organizaciji nastave za učenike s teškoćama u razvoju tijekom epidemije Covid –a 19

Potaknuti brojnim upitima i pritužbama u razdoblju od 25. svibnja 2021. do 9. srpnja 2021. proveli smo online anketu o organizaciji nastave za učenike s teškoćama u razvoju tijekom epidemije bolesti COVID – 19.

13
Stu
Održan radni sastanak predstavnika područnih ureda pravobraniteljskih institucija u Osijeku

Na inicijativu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom održan je dana 12. studenoga 2021. godine radni sastanak na kojemu su uz djelatnike Područnog ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Osijeku

Prilagodba