06
Tra
Istaknuto
Pomoć osobama s invaliditetom za obnovu nakon potresa

Pomoć osobama s invaliditetom za obnovu nakon potresa

06
Tra
Istaknuto
KORONAVIRUS

Preporuke pravobraniteljice

06
Tra
Pravobraniteljica predala Saboru Godišnje izvješće o radu za 2020. godinu

Kako je u Godišnjem izvješću naglasila pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, 2020. godinu u potpunosti su obilježili pandemija COVID-a 19 i potresi uslijed kojih je došlo do znatnog urušavanja ljudskih prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

06
Tra
Izazovi, teškoće i pozitivni aspekti studiranja osoba s invaliditetom

Na inicijativu članova Stručnog savjeta POSI, 1. travnja 2021. putem platforme ZOOM održan je stručni sastanak vezan uz pitanja visokog obrazovanja osoba s invaliditetom.

24
Ožu
Sastanak Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta i Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Na inicijativu Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, dana 24. ožujka 2021. godine održan je sastanak predstavnika Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta i Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom putem ZOOM aplikacije

18
Ožu
Pravna zaštita od uznemiravanja i spolnog uznemiravanja

U organizaciji Katedre za radno i socijalno pravo Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 18. ožujka 2021. godine održana je videokonferencija na temu Pravne zaštite od uznemiravanja i spolnog uznemiravanja.

15
Ožu
4. Sastanak 4. saziva Stručnog savjeta Pravobraniteljice

Prvi sastanak Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u 2021. godini održan je 15. ožujka u virtualnom okruženju ZOOM platforme.

10
Ožu
Sudjelovanje u projektu „Voices for Justice: Communicating with victims of crime with disabilities“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima organizirala je stručni sastanak u sklopu projekta „Voices for Justice: Communicating with victims of crime with disabilities“.

08
Ožu
Priopćenje povodom Međunarodnog dana žena

Snažna poruka za Međunarodni dan žena dolazi iz Ujedinjenih naroda čija organizacija UN Žene 2021. godinu obilježava temom “Žene liderice: Postizanje jednake budućnosti u svijetu COVID-a 19.”

01
Ožu
In memoriam – Milan Bandić

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, osobno, i u ime djelatnika Ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom izražava iskrenu sućut obitelji i svim suradnicima gradonačelnika gospodina Milana Bandića.

01
Ožu
Održana završna konferencija projekta „Društveni putokaz“

Dana 1. ožujka 2021. godine u prostoru Obiteljskog centra – podružnice Centra za socijalnu skrb Osijek, na adresi L. Jagera 12 u Osijeku, održana je završna konferencija projekta „Društveni putokaz“.

26
Velj
Panel: Razgovori o demokraciji: Posljedice pandemije na ljudska prava i demokraciju

U organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj 26. veljače 2021. godine održan je online panel: Razgovori o demokraciji: Posljedice pandemije na ljudska prava i demokraciju.

23
Velj
Upozorenje pravobraniteljice o obvezi osiguranja pristupačnosti kontejnerskih naselja za osobe s invaliditetom stanovnike potresima pogođenih područja

Nakon najava o izgradnji kontejnerskih naselja na lokacijama na području Petrinje, Siska i Gline, a koja će poslužiti kao privremeni smještaj tijekom razdoblja obnove i izgradnje domova stanovnika potresima pogođenih područja…

22
Velj
Okrugli stol „Individualna i kolektivna traumatska iskustva – sličnosti, razlike i oporavak“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u suradnji sa Službom za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa i uprave organizirali su povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela 22. veljače 2021. godine virtualni okrugli stol.

Prilagodba